Met deze tips verbeter jij je cashflow

3 januari 2024 08:45

Met deze tips verbeter jij je cashflow

Het beheren van je cashflow is soms een uitdaging, maar met een aantal slimme trucs en praktische tips verbeter je dit proces aanzienlijk. In dit artikel delen we enkele van deze strategieën die je helpen de cashflow van je bedrijf te optimaliseren. Op deze manier krijg je inzichten om je financiële gezondheid te verbeteren en je bedrijf te laten groeien.

Debiteuren beheersoftware

De eerste tip die we je mee willen geven om je cashflow te verbeteren, is door gebruik te maken van debiteuren beheersoftware. Met dit type software verlaag je je Days Sales Outstanding (DSO), wat inhoudt dat het aantal dagen voordat je een bedrag op je rekening krijgt overgemaakt, een stuk minder wordt. Het directe gevolg hiervan is dat je cashflow ineens een stuk meer gestroomlijnd wordt. Ga hierbij voor een betrouwbare aanbieder van dit soort software zoals Creditdevice.com om de juiste keuze te maken.

Spreid de betalingen die je doet uit

Een andere effectieve manier om de cashflow te verbeteren is door het spreiden van de betalingen die je doet. In plaats van een groot bedrag in één keer te betalen, kies je ervoor om betalingen te spreiden over verschillende perioden. Dit helpt je om je maandelijkse uitgaven te minimaliseren en je cashflow te verbeteren. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat dit geen invloed heeft op je relaties met je stakeholders en dat je altijd op tijd betaalt om eventuele late kosten te vermijden.

Vraag of in termijnen betalen mogelijk is

Een derde strategie om je cashflow te verbeteren is om te vragen of betaling in termijnen mogelijk is. Dit is vooral nuttig bij grotere aankopen of investeringen. Door het bedrag over meerdere maanden te verdelen, blijven er meer liquide middelen beschikbaar voor andere bedrijfsoperaties en kosten. Het is echter cruciaal om te verzekeren dat de leverancier of dienstverlener akkoord gaat met deze regeling en dat de termijnen en betalingsvoorwaarden duidelijk zijn.

Verhoog je ontvangsten

Het verhogen van je ontvangsten is een directe en effectieve manier om je cashflow te verbeteren. Dit bereik je door je sales te laten toenemen, nieuwe producten of diensten te introduceren, prijsverhogingen te implementeren of te zoeken naar alternatieve inkomstenbronnen. Het is ook de moeite waard om je facturatie procedures te herzien om ervoor te zorgen dat facturen op tijd worden betaald. Een gestage stroom van inkomsten helpt om een gezonde cashflow te behouden en stelt je bedrijf in staat om te investeren in toekomstige groei en ontwikkeling.

Al met al zijn er meer dan genoeg manieren om je cashflow te verbeteren, en het is belangrijk om een combinatie van strategieën te gebruiken voor optimale resultaten. Hopelijk heeft deze informatie in dit artikel je geholpen om een beter inzicht te krijgen in hoe je de cashflow van jouw bedrijf optimaliseert.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.