MessageBird neemt cloudcommunicatieplatform Highside over

15 december 2017 10:17

MessageBird neemt cloudcommunicatieplatform Highside over

MessageBird, 's werelds grootste cloudcommunicatieplatform in termen van direct klantbereik, heeft cloudcommunicatieplatform Highside overgenomen. De strategische overname is de eerste van MessageBird nadat het innovatieve telecombedrijf in oktober 2017 zijn Series A-financieringsronde van 60 miljoen dollar bekendmaakte. Met de toevoeging van Highside aan zijn organisatie versterkt MessageBird zowel zijn productsuite als zijn marktaandeel.

Door de overname van Highside kan MessageBird de ontwikkeling van zijn Voice-product versnellen. Het Highside-team is neergestreken in het hoofdkantoor in Amsterdam, waardoor na een jaar van snelle groei het MessageBird-team nu meer dan honderd werknemers telt.

“Het spraakplatform van Highside bleek een perfecte aanvulling op de productsuite van MessageBird”, zegt Robert Vis, CEO en oprichter van MessageBird. “Toen we de 60 miljoen dollar Series A-financiering binnenhaalden, hebben we afgesproken om de investering wereldwijd in te zetten voor het opschalen van ons topteam en andere organisaties strategisch over te nemen. De overname van Highside is de eerste stap die we in deze richting zetten. Door Highside te verwelkomen in onze organisatie, hebben we een waardevolle partner gekregen met vijftien jaar telecomervaring.”

“We zijn blij deel uit te maken van MessageBird”, zegt Martin Savelsberg, CEO en oprichter van Highside. “Beide bedrijven zijn ervan overtuigd dat ondernemingen eenvoudig en efficiënt met klanten moeten kunnen communiceren en dat moderne, innovatieve en betrouwbare oplossingen de sleutel zijn om hen te helpen dit te doen. Samen met onze gecombineerde kennis, ervaring en expertise kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en echt het telecombedrijf van de toekomst worden.”

Gisterenavond is bekend gemaakt tijdens de FD Gazellen finale dat MessageBird de Oryx heeft gewonnen, de prijs voor de FD Gazelle met de opvallendste groeiprestatie.

Over MessageBird:

MessageBird heeft als missie het moderniseren en vereenvoudigen van de zeer complexe wereld van klantcommunicatie. Met zijn unieke, toonaangevende cloudcommunicatieplatform met een eigen telecommunicatiecarrierinfrastructuur  verbindt MessageBird wereldwijd meer dan 15.000 klanten met hun wereldwijde klanten via de snelste, betrouwbaarste SMS, Voice en Chat API’s ter wereld.

MessageBird heeft een topteam met meer dan twintig verschillende nationaliteiten gehuisvest in kantoren in Amsterdam, San Francisco, Singapore, Sydney, London, Hamburg en Shanghai. In oktober 2017 kondigde MessageBird een Series A-financiering aan van 60 miljoen dollar, geleid door Accel. Het is de grootste Series A-financiering ooit van een Europese softwarebedrijf of Y Combinator graduate.

Voor meer informatie: www.messagebird.com.

Over Highside:

Highside heeft bijna vijftien jaar ervaring in de telecommarkt als een wholesale-telecombedrijf. Met ons geavanceerde netwerk- en systeemontwerp richten we ons op kwaliteit, maar altijd met de competitieve markt in gedachten. Dagelijks verwerken van 1.000.000 oproepen en berichten voor onze klanten; we zijn een betrouwbare partner voor veel bedrijven. Ga voor meer informatie naar www.highside.net.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.