Merkspace: de nieuwe community working space voor groeiende start-ups

17 augustus 2017 09:40

Merkspace: de nieuwe community working space voor groeiende start-ups

Merkspace, de vooraanstaande start-up-incubator en co-working space uit Israël, is neergestreken in Amsterdam. Sinds begin deze zomer vestigt Merkspace zich in een monumentaal pand midden in het centrum. Merkspace biedt hier full service flexdesks en kantoorruimtes voor zo’n 40 start-ups en host community events met als doel Nederlandse ondernemers in contact te brengen met de internationale start-up scene. Merkspace is een community working space: co-working voor (internationaal) groeiende start-ups op zoek naar meer dan een werkplek.

Meer dan een co-working space

In tegenstelling tot andere co-working spaces focust Merkspace zich volledig op het vormen van een community en de bijbehorende services. Merkspace richt zich voornamelijk op start-ups die internationaal willen groeien. Naast dat de community space kantoorruimte biedt, ondersteunt Merkspace in business development, koppelt zij ondernemers aan belangrijke tech-innovators en stelt zij bedrijven voor aan hun wereldwijde connecties van bedrijven, mentoren en investeerders. Zo heeft Merkspace een hechte verbinding met de Israëlische start-up scene. Zo bouwen start-ups aan hun (professionele) internationale netwerk. Het doel van Merkspace is het creëren van een levendige community waarin ondernemers groeien en boven zichzelf uitstijgen. Met maandelijkse internationale sprekers, expert talks, panels, workshops van mentors en investor breakfasts zorgt Merkspace ervoor dat haar ‘merkers’ het meest uit hun onderneming halen.

Full-service start-up ondersteuning

Merkspace is een project van Sapir Spigel en haar vader. Deze jonge Israëlische onderneemster gelooft heilig in de kracht van een community. “We zijn onderdeel van jouw team en kijken samen naar nieuwe mogelijkheden voor groei binnen ons brede internationale netwerk”, aldus Spigel. Dit doen zij door start-ups te helpen bij hun groei en ontwikkeling, ondersteunen bij het verkrijgen van funding en het aantrekken van nieuw talent en bij te springen wanneer bedrijven nieuwe markten penetreren. Start-ups in verschillende fases en branches waaronder Fintech, Cyber, Argo- en Fashion Tech, Smart cities en VR/AR huisvesten zich bij Merkspace. De community wordt aangevuld met dienstverleners en freelancers. “Start-ups accelereren als zij zich omringen met een team van mentoren, dienstverleners en influencers die deuren voor hen kunnen openen. Wij connecten start-ups aan juist die professionals ”, aldus Spigel.

Internationaal thuisgevoel

Het concept krijgt gestalte aan de Amsterdamse Herengracht. Een karaktervol boutique pand met luxe inrichting en tuin is wat start-ups bij Merkspace Amsterdam ‘thuis’ noemen. “Het is belangrijk om business te doen vanuit een comfortabele werkplek, je thuis voelen is hierbij key’’, geeft Spigel aan. Naast een werkplek staan Birò auto’s, fietsen en een ontbijt dagelijks klaar zodat de Merkers zich volledig kunnen focussen op ondernemen. Thuis in Tel Aviv is anders dan thuis in Amsterdam, het concept wordt dan ook niet klakkeloos gecopy-pastet. Ook kent Merkspace geen vaste programma’s voor start-ups, maar op maat gemaakte programma’s gebaseerd op de wensen vanuit de desbetreffende community. Zo is er een programma voor start-ups die de Aziatische markt willen betreden en creëerde Merkspace het eerste wereldwijde Sports-tech Innovation centre, waarbij groeiende start-ups in deze sector profiteren van ondersteuning in business development, netwerk en internationale deals.  Dit in combinatie met expert workshops en een netwerk van toonaangevende professionals helpt start-ups bij Merkspace uitblinken.

Over Merkspace

Merkspace is een full-service incubator en co-working space in Tel Aviv en Amsterdam voor start-ups die (internationaal) willen groeien. Merkspace Amsterdam huisvest momenteel 20 start-ups en heeft ruimte voor 15 à 20 nieuwe start-ups. Naast kantoor- en vergaderruimtes biedt Merkspace Amsterdam zalen voor evenementen en presentaties met een hoog serviceniveau. Momenteel maken zo’n 150 bedrijven wereldwijd gebruik van Merkspace om hun bedrijf te laten groeien. Afgelopen jaar haalde Merkspace 3,7 miljoen dollar op voor hun community en koppelde meer dan negen duizend personen aan elkaar. Verwacht wordt dat er nog dit jaar vestigingen worden geopend in o.a. Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

 

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.