Management team Funding Circle Nederland versterkt

22 juni 2018 09:17

Management team Funding Circle Nederland versterkt

Funding Circle Nederland versterkt haar management team met de start van nieuwe collega’s. Deze benoemingen gaan gepaard met de algemene groei van het Amsterdamse kantoor.

Hoofdpunten

Funding Circle Nederland breidt haar management team uit met aanwinsten Annemarie Kruijer (ex-Abel), Istvan Pinter (ex-ABN Amro) en Dan Nir (ex-McKinsey & Company).

Sinds begin 2018 zijn er in Nederland meer dan 25 nieuwe werknemers aangenomen.

Deze groei benadrukt de toenemende behoefte van MKB-bedrijven voor nieuwe vormen van financiering en de vraag naar alternatieve investeringen voor investeerders.

AMSTERDAM, 21 juni 2018 – Als gevolg van de snelgroeiende vraag naar leningen voor het MKB kondigt Funding Circle vandaag de uitbreiding van haar management team aan met de benoemingen van Annemarie Kruijer als Head of Marketing Nederland, Istvan Pinter als Investor Relations Manager Nederland en Dan Nir als Strategy Associate Nederland.

Annemarie Kruijer heeft bijna tien jaar commerciële ervaring bij verschillende consumentenmerken. In haar vorige baan was Annemarie co-founder & Chief Marketing Officer bij de deeltaxi startup Abel.    Over de aanstelling zegt Annemarie zelf: “Wat mij heeft aangetrokken is de mogelijkheid voor Funding Circle om zich te differentiëren binnen de dynamische fintech industrie. Het lijkt mij een mooie uitdaging om kleinzakelijke bedrijven verder helpen te groeien.

Tegelijkertijd begint ook Istvan Pinter als Investor Relations Manager voor het Nederlandse kantoor. Istvan heeft tien jaar bij ABN Amro in verschillende functies gewerkt met name een groot aantal jaren bij de Restructuring & Recovery afdeling. “Mijn rol zal er vooral  op zijn gericht om met mijn team onze particuliere investeerders zo goed mogelijk te bedienen en te zorgen voor een fantastische klantenervaring” vertelt Istvan. “Ik kijk er naar uit om verder te bouwen aan het grootste en succesvolste leenplatform in Nederland”. Tot slot start Dan Nir, voorafgaand Consultant bij McKinsey & Company, als Strategy Associate Nederland, waar hij zich zal “richten op strategisch vlak op de groei van het bedrijf op Nederlandse markt”, aldus Dan.

Funding Circle Nederland heeft zich het afgelopen jaar flink ontwikkeld. Dankzij de toenemende behoefte van MKB-bedrijven voor financieringen buiten de traditionele kanalen maar ook het groeiend aantal investeerders op zoek naar stabiele rendementen, met als gevolg het grootste leenplatform in aantal leningen van Nederland te zijn geworden volgens de laatste sectorbrede kwartaalcijfers1.

Jeroen Broekema, Directeur Funding Circle Nederland over de uitbreiding: “Dit laat zien dat er nog veel kansen voor online leningen aan kleine bedrijven liggen in Nederland en het geeft de interesse van investeerders weer. De vraag naar alternatieve financieringen is erg groot. De benoemingen benadrukken ook dat wij veel getalenteerde mensen weten binnen te halen om samen nog efficiënter Nederlandse ondernemingen kunnen helpen groeien.

Funding Circle heeft recent aangekondigd dat het dit jaar wereldwijd rechtstreeks 400 nieuwe mensen verwacht aan te nemen waarvan bijna 35 in Nederland wat het totaal aantal werknemers wereldwijd op 1.200 brengt. In Februari dit jaar is Funding Circle nog door The Sunday Times2 voor het eerst meegenomen in de ‘100 best companies to work for 2018’ op plaats #16.

Over Funding Circle

Funding Circle (www.fundingcircle.com) is hét leidende platform voor leningen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland. Sinds de oprichting in 2010 heeft het wereldwijd meer dan 45.000 bedrijven voorzien van financiering ter waarde van circa € 5 miljard. Zowel consumenten als institutionele beleggers kunnen via het platform investeren. Momenteel zijn er meer dan 70.000 investeerders actief op het online platform, waaronder particuliere investeerders, lokale overheden, de Europese Investerings Bank, pensioenfondsen, verzekeraars en andere financiële instellingen.

Over Funding Circle Nederland

Funding Circle is sinds 2015 actief in Nederland (www.fundingcircle.nl), waar ongeveer 50 medewerkers dagelijks werken aan het zo snel en goed mogelijk bedienen van MKB’ers en investeerders op het platform. Er zijn sinds de start in Nederland circa 1.600 leningen verstrekt ter waarde van circa € 75 miljoen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.