LIMES international BV wil met activpayroll grootste tax en global mobility boutique van Europa worden

31 oktober 2023 14:55

LIMES international BV wil met activpayroll grootste tax en global mobility boutique van Europa worden

Tax en global mobility-boutique LIMES international BV (LIMES) is overgenomen door de internationale HR- en payrollorganisatie activpayroll. Met de overname krijgt activpayroll een sterke partner in Nederland en België die, onder eigen naam, de global mobilityformule verder uit zal bouwen in 150 landen.

activpayroll combineert wereldwijde salarisadministraties met tax en global mobility. Met de overname van de toonaangevende boutique wil het bedrijf de eigen global mobility propositie versterken en maatwerk bieden voor top internationale (MKB-)bedrijven. LIMES, met kantoren in Nederland en België, is een aanbieder van hoogwaardig belastingadvies en wereldwijde mobiliteitsdiensten, bekend als global mobility services.

Anna Jackson, CCO bij activpayroll: "Door de diepgaande expertise van LIMES-consultants te integreren in onze wereldwijde mobiliteitsdiensten, zetten we een belangrijke stap in het verbeteren van onze servicekwaliteit en ons wereldwijde bereik. Samen met het leiderschap van LIMES hebben we de ambitie om de expertise in al onze belangrijkste locaties verder te versterken en zo een topspeler te creëren die onze klanten ondersteunt bij hun groei wereldwijd."

LIMES telt circa 80 toegewijde medewerkers, met daarnaast nog een flexibele pool van circa 25 externe specialisten. Het bedrijf wil in 2026 via organische groei de grootste tax en global mobility boutique van Europa worden en van daaruit de rest van de wereld veroveren.

Payrollingorganisatie MILES

Bij de verkoop is ook payrollingorganisatie MILES betrokken, de EOR/ PEO (Employer of Record/ Professional Employment Organization) van kennismigranten. MILES is sinds 2015 toegevoegd aan de dienstverlening van LIMES. Beide bedrijven zijn goed voor een gecombineerde jaaromzet van circa €20 miljoen. Onder hun klantenkring bevinden zich enkele gerenommeerde beursgenoteerde internationale bedrijven op het gebied van banking, automotive en out-of-home.

LIMES en MILES hebben een strategische positie ingenomen tussen de Big Four en andere gespecialiseerde belastingadvieskantoren. De huidige directie van LIMES en MILES blijft na de transactie ongewijzigd. Naast het behoud van zijn huidige functie bij LIMES als partner, treedt Nick Domburg toe tot de directie van activpayroll. Age Seinstra wordt managing director bij de betaaldienst van activpayroll, die met een DNB-vergunning in Nederland wordt gevestigd.

“Onze droom is om de LIMES tax en global mobilityformule wereldwijd uit te breiden en onze grensoverschrijdende ambities waar te maken,” aldus Seinstra. “Deze krachtenbundeling met de wereldwijde loonadministratiediensten van activpayroll en LIMES Tax and Global Mobility stelt ons in staat om de bestaande fiscale en mondiale mobiliteitsservicelijn over de hele wereld te verbeteren en uit te breiden. Dit zal organisaties een pragmatische en flexibele oplossing bieden voor de steeds meer geglobaliseerde beroepsbevolking. Met de overname van MILES wordt bovendien een EOR/PEO servicelijn voor hoogopgeleide medewerkers toegevoegd aan de wereldwijde totaaloplossing van activpayroll vanuit Nederland.”

 

"De afgelopen jaren is LIMES benaderd door meerdere geïnteresseerde investeerders. Om strategische redenen is hier toen niet op ingegaan. Marktlink heeft de aandeelhouders de afgelopen jaren ondersteund bij het formuleren van een buy-and-build strategie en bij de overname van TTT-Group in 2021. Het doel is om de komende jaren, in samenwerking met activpayroll, via een uitgestippelde buy-and-build strategie uit te groeien tot Europees marktleider in de sector," aldus Tim van der Meer, managing partner bij Marktlink.

activpayroll wordt bijgestaan door private equity partij Tenzing uit de UK. Naast de complementaire diensten was het voor de aandeelhouders van LIMES een doorslaggevende factor dat de naam LIMES international en het DNA van de onderneming blijft voortbestaan.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.