Laadpalen in abonnementsvorm: een groene keuze voor ondernemers

22 februari 2024 08:49

Laadpalen in abonnementsvorm: een groene keuze voor ondernemers

Vooruitstrevende bedrijven zijn constant op zoek naar manieren om duurzamer te opereren. Een interessante ontwikkeling in deze zoektocht is het concept van laadpalen voor elektrische voertuigen (EV's) via een abonnementsmodel. Dit houdt in dat bedrijven een vast bedrag per maand betalen, waarvoor ze niet alleen de laadpaal zelf krijgen, maar ook de installatie, onderhoud, en alle reparaties. Dit model neemt veel financiële en logistieke zorgen weg.

Succesverhalen: IVA Business School en ANWB Rijopleidingen

Twee Nederlandse organisaties die al profiteren van een laadpaal voor bedrijven zijn IVA Business School en ANWB Rijopleidingen. IVA zocht naar manieren om het aantal laadpalen op de campus uit te breiden, maar wel zonder hoge aanschaf- en onderhoudskosten. Via een abonnement van aanbieder Revolt ontvingen ze meerdere laadpalen, zonder zelf te hoeven investeren. Met de nieuwe elektrische parkeerplaats is het voor studenten en medewerkers makkelijker om over te stappen op elektrisch rijden, wat goed aansluit bij de duurzame waarden van de school.

ANWB Rijopleidingen nam een vergelijkbare stap om hun wagenpark te vergroenen. Door te kiezen voor een alles-in-één abonnement op laadpalen, konden ze snel de overstap maken naar elektrische lesauto's. Inmiddels zijn er al tien verschillende locaties over op een elektrisch wagenpark. Deze stap benadrukt hun inzet voor duurzaamheid en biedt leerlingen de kans om te leren rijden in een milieuvriendelijke auto.

De grote voordelen van een abonnement

Het abonnementsmodel voor laadpalen biedt duidelijke voordelen: het is kostenefficiënt, gemakkelijk, en draagt bij aan een beter milieu. Bedrijven hoeven zich geen zorgen te maken over de installatie en het onderhoud van de laadinfrastructuur. Dit wordt allemaal geregeld binnen het abonnement. Je betaalt als bedrijf alleen voor het gebruik van de laadpalen. Dit komt neer op een bedrag tussen de €0 - €90 euro per dubbele laadpaal, per maand. Wat betekent dit voor jou? Alles wordt voor je geregeld, zodat jij je kunt concentreren op je kernactiviteiten.

Een laadpaal abonnement is ook een aantrekkelijke optie voor bedrijven die hun steentje willen bijdragen aan een duurzamere wereld. Door financiële en operationele drempels te verlagen, maakt deze aanpak duurzame mobiliteit toegankelijker. Met succesvolle implementaties zoals bij IVA Business School en ANWB Rijopleidingen, is het duidelijk dat dit model niet alleen voordelig is voor het milieu maar ook voor de bedrijfsvoering. Dit maakt het een slimme investering voor de toekomst, zowel voor het bedrijf als voor de planeet.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.