Jouw kantoor naar energielabel C? Investeer in screens!

7 maart 2023 11:55

Jouw kantoor naar energielabel C? Investeer in screens!

Sinds 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen van 100 m2 of groter in Nederland voorzien zijn van een energielabel van C of hoger. Om hieraan te voldoen moet het jaarlijkse fossiele energieverbruik op kantoor omlaag. Een energielabel C is gelijk aan een primair fossielgebruik van 225 kWh per vierkante meter per jaar. Gebouwen zonder C-label mogen niet meer als kantoor worden gebruikt. Ondernemers die hieraan niet voldoen riskeren een boete of sluiting van het pand. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen om het energievebruik omlaag te krijgen. Met screens bijvoorbeeld!

Wat zijn screens?

Screens zijn uitrolbare doeken gemaakt van glasvezel of polyester die aan de buitenkant van ramen worden geïnstalleerd. Een vorm van buitenzonwering dus. Screen weren de zon alvorens deze de kans krijgt het glas op te warmen. Dit in tegenstelling tot binnenzonwering. Screens zorgen bovendien voor privacy. Overdag kijk je namelijk niet van buiten naar binnen, terwijl het zicht andersom wel behouden blijft. Screens zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zodat ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een gebouw.

Hoe bespaar je energie met screens?

Ritsscreens dragen bij aan een duurzamer kantoor door het verlagen van het energieverbruik tijdens warme zomers en koude winters. In de zomer houden ze de zon buiten, waardoor de airco minder energie nodig heeft om de ruimtes af te koelen. In de winter creëren ze een isolatielaag tussen het doek en het raam, waardoor de warme lucht van binnen moeilijker ontsnapt. Hierdoor bespaar je veel energie in de winter en kan je jaarlijks duizenden euro's aan stookkosten besparen.

Extra duurzaam met solar bediening

Screens kunnen met diverse motoren worden bediend. Sinds kort behoort ook een solar motor tot de mogelijkheden. Deze motoren werken op zonne-energie. Om dit mogelijk te maken wordt de omkasting voorzien van een zonnepaneel. Solar screens zijn niet alleen duurzaam, maar ook praktisch. Je hoeft namelijk geen gaten naar binnen te boren. Ze hoeven immers niet op het energienetwerk aangesloten te worden. Een win-win dus!

De goedkoopste screens op maat vind je op Solano Wonen.

Solano Wonen B.V.
Simon Vestdijkwei 3
8914 AX Leeuwarden
info@solanowonen.nl
Bereikbaar op 058-2897955

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.