‘Jong geleerd is oud gedaan’, kinderen stimuleren voor het ondernemerschap met StrartUp Nijmegen Junior

23 maart 2023 13:08

‘Jong geleerd is oud gedaan’, kinderen stimuleren voor het ondernemerschap met StrartUp Nijmegen Junior

Het ontdekken van je talenten en daarmee aan de slag gaan, is een van de leukste dingen die er zijn. Op welke leeftijd je ook bent; iedereen heeft die talenten. Talenten waar je anderen mee kan helpen. Dat zag Ties van den Broek ook. Hij wilde zich op 13-jarige leeftijd verder ontwikkelen. Hij heeft een talent dat eruit blinkt: ondernemen. Mensen aanspreken, vragen wat ze doen, gewoon opbellen en goed uit zijn woorden komen; hij durft. Een mentaliteit die er veelal is bij kinderen. Ties wil hen ook inspireren, dus hij dacht: ‘ik ga van start met een traject om jongeren tussen de 10 en 16 jaar ook te motiveren om te ondernemen.’ En zo ontstond StartUp Nijmegen Junior.

Samen met StartUp Nijmegen

StartUp Nijmegen is een inspirerende omgeving om te vestigen, groeien en bloeien als startende ondernemer. Het is een plek waar ondernemers een werkplek, netwerk en allerlei activiteiten krijgen. Ties kwam vorig jaar het gebouw van StartUp Nijmegen binnenlopen. ‘’Ik wil mijn eigen geld verdienen. En ik heb hier een idee voor.’’ Dick Bos, aanjager van StartUp Nijmegen, was meteen gecharmeerd door zijn overtuiging en durf. ‘’We begonnen te praten, leerden elkaar kennen en kwamen tot ideeën. Samen waren we het erover eens dat het belangrijk is om op jonge leeftijd ondernemen als optie te zien. Om van jouw eigen talenten, kwaliteiten of uniek idee business te maken.’’ Ties ging op onderzoek uit. ‘’Ik werd de eigenaar van het project. Uiteindelijk waren we eruit. We gaan gewoon starten. We gaan met kinderen in gesprek. Praten over wat er kan. Wat er mogelijk is. We prikkelen ze voor het ondernemerschap.’’

20 april start het eerste traject van StartUp Nijmegen junior. Dit zal ongeveer 6 à 8 bijeenkomsten zijn. Het is geheel gratis om aan deel te nemen. Samen met anderen van dezelfde leeftijd zal er worden gepraat over toekomstplannen en hoe jullie nu al zelf aan de slag kunnen om je eigen geld te verdienen!

Opgeven kan via onderstaande link.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf2jZ6Yk8pEqwa8jBX7gusjiy3QwEWuvUPf1IWnS8a5orFo8Q/viewform?usp=sf_link

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.