Is jouw bedrijf groeiende? Met deze tips houd je de controle

16 april 2020 14:17

Is jouw bedrijf groeiende? Met deze tips houd je de controle

Als groeiend bedrijf kan het best lastig zijn om alles onder controle te houden en in goede banen te leiden. Het is natuurlijk een fantastisch teken dat je bedrijf groeit, maar dit moet wel op de juiste manier gaan. Een hoop ondernemers gaan hier de mist in waardoor bijvoorbeeld klanten minder goed geholpen worden of personeel minder productief is. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om alles onder controle te houden. Wij hebben een aantal tips voor je!

Processen optimaliseren

Hoe sneller je bedrijf groeit, hoe belangrijker het wordt om zoveel mogelijk processen te automatiseren en optimaliseren. Als je dit niet doet gaat er een hoop kostbare tijd verloren. Dit is zonde want door processen op de juiste manier in te richten zul je je bedrijf ondersteunen om de groei aan te kunnen. Ook zul je merken dat werken een stuk fijner is en voor een minder stress zorgt jou en je werknemers. Je kunt aan de volgende processen denken:

  • De samenwerking verbeteren onder collega’s.
  • Het inwerken van nieuw personeel.
  • Systemen en programma’s op de juiste manier inrichten.
  • De administratie binnen het bedrijf.
  • Het aannemen en bedienen van nieuwe klanten.
  • De marketingactiviteiten van het bedrijf.

Werk via de cloud

Vooral voor bedrijven die erg snel groeien is werken via de cloud erg handig. Iedereen heeft op ieder moment toegang tot de juiste documenten, bestanden en programma’s. Hierdoor kun je makkelijker en effectiever werken. Ook de samenwerking onder collega’s zal een stuk beter worden. Managed services kunnen je hierbij helpen, een hoop bedrijven kiezen hiervoor. Denk ook na over de uitbreiding naar het buitenland, als je dit van plan bent, kun je alvast de domeinnaam controleren.

Blijf overleggen

Als je bedrijf aan het groeien is, ben jij waarschijnlijk al snel tevreden, maar zijn je werknemers dat ook? Soms gaat de groei namelijk ten koste van werknemers en moeten zij een stuk harder werken en ervaren zij meer stress. Daarom is het verstandig om met je werknemers te blijven praten en te overleggen. Zorg ervoor dat zij zich vrij voelen om alles met jou te kunnen bespreken. Hierdoor zal je sneller opmerken als er problemen zijn binnen het bedrijf en hier kun je op inspelen. Wanneer je dit doet zullen je werknemers meer voor je over hebben en uiteindelijk alsnog hard voor je werken!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.