“Inzicht leidt tot mobiliteit”

6 december 2016 16:40

“Inzicht leidt tot mobiliteit”

inzicht_leidt_tot_mobiliteit-opt-aangepastDrie speerpunten hebben ze bij De Regt Adviesgroep uit Lochem. “In de eerste plaats pensioenadvies. Het tweede specialisme heeft betrekking op de collectieve inkomens- en verzuimverzekeringen. En het derde speerpunt, dat zich sterk ontwikkelt, zijn de financiële adviesgesprekken richting de werknemer”, vertelt Wilfried Horck, die samen met partner Dennis Schneider Hét Ondernemersbelang uitnodigde voor een gesprek.

De onafhankelijke adviseurs van De Regt Adviesgroep werken altijd in opdracht van werkgevers of de ondernemingsraad. Het tweetal haakt in op laatstgenoemd specialisme: “Voor opdrachtgevers in een reorganisatie, regelen wij bijvoorbeeld dat de werknemers die daardoor worden geraakt – en dus waarschijnlijk hun baan verliezen – inzicht krijgen in hun financiële toekomst. We voeren individuele gesprekken en stellen vervolgens een rapportage op, waarin hun toekomstige financiële situatie nauwkeurig staat uitgelegd.”

“Het inzicht dat de werknemer zo krijgt, doet de mobiliteit bevorderen”, stelt Dennis Schneider. Horck: “Ontslagen worden is natuurlijk niet leuk, maar als je ook nog geen inzicht hebt in je financiële toekomst, helpt dat niet mee.” Schneider: “Vooral veel grotere ondernemingen zijn voortdurend bezig met dit soort trajecten. Wij hebben door de jaren heen veel ervaring op dit terrein opgedaan.”

Goed werkgeverschap


Schneider: “Voor een werkgever is het belangrijk om aan de werknemer te laten zien wat je allemaal voor ze regelt. Denk bijvoorbeeld aan een collectief pensioen of andere werknemersverzekeringen. Werkgevers hebben dat vaak prima geregeld, maar brengen dat goede werkgeverschap te weinig voor de bühne. Werknemers weten vaak niet wat er binnen het bedrijf allemaal voor hen geregeld is. En die onwetendheid maakt dat het ook ondergewaardeerd wordt. Wij zijn een werkgeversadviesorganisatie. We werken dus in opdracht van de werkgever, maar regelen via hem allerlei zaken voor zijn werknemers: van pensioen tot arbo-dienstverlening. Het is ook onze taak om duidelijk te maken hoe dat geregeld is. Zo creëer je waarde, en dat straalt weer door naar de werkgever.”

Horck: “Een klant van ons gaf bijvoorbeeld aan dat hij graag investeert in goede ontwikkeling van zijn mensen. Financieel advies en inzicht in de eigen situatie hoort daarbij. Deze werkgever biedt zijn werknemers periodiek advies, om zo inzicht te geven in de oudedag, het overlijden of arbeidsongeschiktheid. Daar kunnen wij uitstekend bij helpen. En dan kunnen we hem of haar ook helpen om bijvoorbeeld financiële hiaten op te lossen en te kijken naar de mogelijkheden voor de toekomst. Je ziet dat werkgevers meer en meer hierin willen investeren. Zo creëer je als werkgever binding met het bedrijf.”

Netwerken werkt


De meeste klanten van De Regt Adviesgroep – een bedrijf dat al zo’n twintig jaar bestaat en dus de nodige ervaring meebrengt – komen in Lochem terecht via goede referenties. “We hebben inmiddels een groot netwerk opgebouwd en dat betaalt zich uit. Als je voor grotere opdrachtgevers werkt, dan circuleert je naam in dat soort kringen. Zodoende komen nieuwe klanten ook sneller bij ons terecht”, vertelt Wilfried Horck. Compagnon Schneider: “Maar ook het kleinere mkb is bij ons in prima handen en meer dan welkom. Deze werkgevers kun je vaak in hoge mate ontzorgen, zodat zij zich op hun eigen business kunnen concentreren. Dat is dankbaar werk. Via ons eigen volmachtbedrijf kunnen wij werkgevers bovendien niet alleen adviseren, we bieden ook concrete, integrale oplossingen.” Horck: “Deze zomer werden we nog benaderd door een grote internationaal opererende onderneming op de Zuid-as te Amsterdam, waar zowel de afdeling Inkoop als de afdeling HRM onafhankelijk van elkaar met onze naam op de proppen waren gekomen. Dat toont toch wel aan dat je je werk goed doet en dat je naam ook op dat niveau circuleert. Dat is iets om trots op te zijn.” «

De Regt Adviesgroep

www.deregt.nl

 

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.