Intuïtief ondernemen: Britta Hall lanceert Balancea

29 november 2021 15:51

Intuïtief ondernemen: Britta Hall lanceert Balancea

De Hilversumse Britta Hall richt per direct haar eerste onderneming op: Balancea. Dit bedrijf focust met behulp van zogeheten aroma mists en diepte-ontspanning op selfcare en balans, gebaseerd op een traditionele geneeswijze uit India genaamd Ayurveda. Toevallig is dit niet, want ook de ondernemersstijl van de van origine Duitse sluit hier nauw op aan. Dit blijkt uit de route die zij in een paar jaar aflegde van het ontstane idee naar het lanceermoment.

Het idee voor Balancea en de bijhorende geursprays met natuurlijke oliën kreeg Hall een paar jaar geleden, toen ze onbewust intuïtief en ondernemend handelde. “Toen had ik net mijn Ayurveda opleiding afgerond”, zegt de kersverse oprichtster en eigenaresse. “Na afloop daarvan ben ik zelf aan de slag gegaan met geurige oliemengsels die ik gebruikte tijdens mijn yogalessen. Mijn leerlingen reageerden daar zo positief op, dat ik het professioneler wilde aanpakken.”

Ondernemen op gevoel

Van idee, naar testen, naar professionalisering: het kenmerkt de intuïtieve ondernemersstijl van Hall. Ze licht dit toe: “Ik vertrouw vooralsnog vooral op mijn intuïtie. Zolang ik dicht bij mezelf blijf, sta ik achter mijn keuzes. Zo organiseerde ik begin deze maand een release-evenement voor vrienden en familie, om te kijken hoe zij naar Balancea kijken maar vooral om met hen deze mijlpaal te vieren. In de komende jaren wil ik het bedrijf uitbreiden met meerdere producten en sessies aanbieden die balans creëren. Zolang ik mijn gevoel blijf volgen, geloof ik dat die dromen vanzelf uitkomen.”

Eigen beheer

Ook het ontwikkelproces van twee jaar past bij het gevoelsmatige ondernemerschap. Hall hield dit namelijk zo dicht mogelijk bij zichzelf én in eigen beheer. “Het is erg belangrijk dat ik de inhoud van mijn producten zelf kan bepalen”, legt Hall uit. “Ieder deel van een plant heeft een specifiek effect en ik sta erop dat er uitsluitend natuurlijke ingrediënten worden gebruikt. Ik ben er enorm trots op dat Balancea na een ontwikkelproces van twee jaar nu een feit is.” 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.