Innovatie in de Kunststofindustrie

8 mei 2024 10:57

Innovatie in de Kunststofindustrie

Tijdens een strategisch overleg over kunststof spuitgieten bezocht VNO-NCW voorzitter Ingrid Thijssen, op aanraden van branchevereniging NRK, Injection Point. Dit bedrijf, geleid door Cristel Rijnen, is een voorloper in het duurzaam kunststof spuitgieten en het toepassen van de Nationale Circulaire Plastic Norm (NCPN).

Nederland Pioniert met Duurzame Plastics tegen 2030

Als onderdeel van haar missie om duurzaam kunststof spuitgieten te bevorderen, streeft Nederland ernaar om tegen 2030 een significante reductie in het gebruik van fossiele polymeren te bereiken. Met een nieuwe wet die vanaf 2027 vereist dat kunststof spuitgietbedrijven minstens 15% gerecyclede of bio-gebaseerde plastics gebruiken, loopt Nederland voorop in duurzaamheidsinitiatieven binnen deze industrie.

Een Bezoek met Impact: Duurzaam Ondernemen in de Spotlight

Het bezoek aan Injection Point, een leider in kunststof spuitgieten, onderstreepte het belang van MKB-bedrijven in de transitie naar een meer duurzame industrie. Tijdens dit bezoek werd gedetailleerd ingegaan op de praktische implementatie van duurzaam kunststof spuitgieten en de uitdagingen en kansen die de NCPN biedt.

Technische Uitdagingen in de Schijnwerpers: Meer dan Alleen Disposable Plastics

In haar gesprekken benadrukte Cristel Rijnen de unieke uitdagingen van kunststof spuitgieten, vooral de complexiteit van het verwerken van technische plastics. Deze segmenten, die een aanzienlijk deel van de industrie beslaan, vereisen specifieke aandacht en aanpassingen om aan de nieuwe normen te voldoen.

Een Pleidooi voor Inclusieve Subsidievoorwaarden en Innovatie in Kunststof Spuitgieten

Cristel pleitte voor meer inclusieve subsidievoorwaarden die de kunststof spuitgietsector ondersteunen, gezien de significante investeringen die nodig zijn om de transitie naar duurzamere praktijken te maken. Het is essentieel dat subsidieregelingen aangepast worden om innovaties binnen het kunststof spuitgieten te stimuleren.

De Toekomst van Duurzaam Kunststof Spuitgieten

Het gesprek eindigde met een sterke nadruk op de cruciale rol die kunststof spuitgieten speelt in de transitie naar duurzame productiemethoden. Door samen te werken en te investeren in nieuwe technologieën, kan de kunststof spuitgietindustrie aanzienlijke milieuwinst behalen en effectief voorbereiden op de toekomstige normen.

Ontdek de Mogelijkheden van Gerecycled Plastic in Kunststof Spuitgieten

Cristel Rijnen nodigt geïnteresseerden uit om de mogelijkheden van duurzaam kunststof spuitgieten en gerecycleerde kunststoffen te verkennen. Injection Point biedt diepgaande kennis en praktische ervaring om bedrijven te ondersteunen in hun duurzaamheidsreis binnen de kunststof spuitgietsector.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.