Ik wil werken in het buitenland. Hoe pak ik dit aan?

5 april 2022 12:05

Ik wil werken in het buitenland. Hoe pak ik dit aan?

Werken en wonen in het buitenland is een droom die veel mensen hebben. Ben jij degene die de droom in vervulling brengt? Het lezen van dit artikel is de eerste stap! In deze tekst lees je alles waar je op moet letten bij het werken en wonen in het buitenland. Kijken naar een woning in een ander land is namelijk niet zo lastig, maar je moet er ook werk hebben om jezelf te onderhouden op het moment dat je daar woont. 

Zorg voor een goede basis

Om kans te maken op een baan in een ander land is een opleiding voor sommige beroepen echt een vereiste. Als je in Nederland bijvoorbeeld bent opgeleid tot verpleegkundige, heb je nog geen garantie dat je ook in een land als Amerika meteen aan de slag kunt als verpleegkundige. Houd hier dus rekening mee en zoek uit of jouw opleiding ook voor baangarantie zorgt in een ander land. In sommige situaties moet je een erkend diploma regelen. Daarom moet je van tevoren informatie inwinnen bij de ambassade of bij het consulaat.

Vacaturebanken gebruiken bij je zoektocht

Via vacaturesites kan je makkelijk filteren op landen en functies wanneer je zoekt naar een nieuwe baan. Zo bespaar je veel tijd en vind je in een paar minuten vacatures die openstaan. Dit is heel handig wanneer je een baan zoekt in een land waar je eigenlijk nog niet zoveel mensen en bedrijven kent. 

Tips voor het sollicitatiegesprek

Het is zover; je mag op sollicitatiegesprek. Nu is het tijd om je koffers in te pakken en naar het desbetreffende land af te reizen voor het gesprek met je potentiële werkgever. Wanneer je meerdere gesprekken heb, kan je deze mooi kort achter elkaar plannen. Zo hoef je maar één keer naar het land te reizen en kun je alle sollicitatiegesprekken doen. 

Je hebt een baan!

Wanneer je bent aangenomen is het tijd voor de volgende stap! Om je te settelen is het belangrijk om te taal en de cultuur eigen te maken. Misschien spreek je de taal al. Wanneer dit niet het geval is, kun je taallessen volgen of lessen volgen op een Highschool in Amerika. Om de cultuur goed te begrijpen, is het goed om met lokale bewoners in gesprek te gaan. Doe mee met landelijke feestdagen, maak kennis met mensen in de omgeving en doe mee met de verschillende sociale activiteiten.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.