Hoe scoor ik de wowfactor met mijn webshop?

31 oktober 2022 08:49

Hoe scoor ik de wowfactor met mijn webshop?

‘Wow! Wat mooi! Hier wil ik shoppen’. Bezoekers van je webshop moeten gelijk de wowfactor ervaren. Om vervolgens moeiteloos hun bestelling te plaatsen en af te rekenen. Om daarna snel terug te keren en weer verrast te worden, zodat ze groot fan worden en blijven van jouw merk. Hoe doe je dat?

Aan de basis van een succesvol bedrijf dat veel of hoofdzakelijk online opereert staat een goede e-commerce strategie. Wie ben ik en waar sta ik? Wat is de essentie van mijn merk? De doelgroep moet geraakt worden. Door het bepalen van een aanpak en positionering en het creëren van een ‘merkverhaal’ leg je het fundament voor je bedrijf. Maar hoe doe je dat?

Wie online wil knallen schakelt een e-commerce specialist in. Een digital agency, zoals WAUW, is gespecialiseerd in het opzetten van strategieën, campagnes, websites en designs die naadloos aansluiten op de doelgroep. Het vermenigvuldigen van online groei en een lange termijn rendement voor zijn klanten is waarin Wauw sterk is. Met als grote troef shopware, het ultieme e-commerce platform voor een succesvolle webshop.

Wat is shopware?

Shopware is hét toonaangevende open commerce platform voor B2C en B2B webshops. Met shopware til je jouw bedrijf naar een hoger niveau!

Wat zijn de voordelen van shopware?

  • Maximale flexibiliteit.
  • Gebruikersvriendelijkheid.
  • Solide.
  • Ondersteuning van professionals.
  • Veilig.
  • Supersnel.
  • Toekomstbestendig.
  • Schaalbaar, dus geschikt voor zowel kleine als grote webshops.

Shopware is een API-first e-commerce platform, een grote pre. API staat voor Application Programming Interface, een interface die het mogelijk maakt dat twee applicaties met elkaar communiceren. API’s zorgen voor alle interacties tussen applicaties, gegevens en apparaten en maken dus de overdracht van gegevens van systeem naar systeem mogelijk.

Bij Shopware heb je voor meerdere saleskanalen maar één plek nodig om alles te beheren. Dankzij Shopware is het zeer eenvoudig aan te sluiten op achterliggende systemen. Je kunt dus gemakkelijk koppelen met verkoopkanalen als Bol.com en Marktplaats. Maar ook met jouw eigen inkoop en logistiek. En wil je dat het integreert met bestaande systemen zoals ERP, PIM, CMS of een PWA? Ook dat kan gemakkelijk bij deze flexibele software!

De wowfactor is waar je als bedrijf voor gaat. Online knallen, dat is het doel! Met de juiste strategie en best passende webshop slaag je erin flink te groeien.

Andere tools waarmee de ‘Wauw e-commerce specialist’ helpt online te knallen:

  • Zoekmachineoptimalisatie. Wil je beter gevonden worden door zoekmachines? Besteed dan de zoekmachineoptimalisatie uit, zodat jij je kunt focussen op je core business.
  • Zoekmachine adverteren. Als je op de juiste manier adverteert, vindt de klant jouw website hoog in de resultaten van Google. Bij WAUW weten ze dit in no time voor je te realiseren.
  • Contentmarketing. Voor een succesvolle contentmarketing moet je jouw klanten door en door kennen. Alleen dan weet je welke content ijzersterk is en het meeste impact maakt. Hulp van een e-commerce specialist is de schakel tot succes.
  • Data & analytics. Data vormen het vertrekpunt voor online marketing. Meten is weten. Op basis van data en analyses kunnen keuzes worden gemaakt.
terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.