Hoe gaat een bedrijfsontruiming in zijn werk

29 augustus 2022 14:53

Hoe gaat een bedrijfsontruiming in zijn werk

Gaat je bedrijf verhuizen, sluiten of moet er inboedel tijdelijk ergens ander worden ondergebracht? Deze taken kun je allemaal uitbesteden aan een ontruimingsbedrijf. In dit artikel vertellen we hoe zo’n ontruiming in zijn werk gaat.

Werkwijze bedrijf laten ontruimen

Iedere ontruiming is anders, maar grotendeels wordt een bedrijfsontruiming volgens de volgende vier stappen uitgevoerd:

  • Het inventariseren van de inboedel
  • Het sorteren en wegbrengen van alle spullen
  • Eventuele herstelwerkzaamheden
  • Oplevering

Laten we kort ingaan op alle stappen van de werkwijze.

Inventarisatie van de inboedel

Bij het inventariseren van de inboedel komt een specialist langs om de grootte van het pand en de inboedel vast te stellen. Hierbij kun je meteen aangeven wat er met de inboedel moet gebeuren. Zo kun je de inboedel behouden, verkopen, doneren of naar de afvalstort af laten voeren.

Ontruiming

Wanneer alle afspraken zijn gemaakt, kan de ontruiming van het pand beginnen. De inboedel wordt gesorteerd naar het doel van de meubels. Vervolgens worden alle spullen ingeladen en naar de plaats van bestemming vervoerd en verhuist.

De ontruimers letten goed op waardevolle spullen en belangrijke papieren. Je kunt er zeker van zijn dat deze niet worden weggegooid en bij je terecht komen!

Herstelwerkzaamheden

Na de ontruiming kunnen eventueel nog herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd. Dit is zeker bij een huurpand het geval. Het is belangrijk bij een huurpand dat de ruimtes in originele staat worden teruggebracht.

Ook het verwijderen van vloerbedekking, gordijnen en het dichten van gaten in de muren kun je aan een ontruimingsbedrijf uitbesteden.

Oplevering

Ontruimingsbedrijven leveren een bedrijf meestal bezemschoon op. Daarna zijn er vaak nog wel enige klussen die moeten gebeuren voordat het bestand werkelijk kan worden opgeleverd. Denk aan het schoonmaken van het sanitair en eventuele installaties. Zelfs het inleveren van de sleutel van het pand aan de verhuurder kun je door een ontruimingsbedrijf laten doen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.