Het belang van relatiegeschenken voor je zakenrelaties

28 juli 2023 09:53

Het belang van relatiegeschenken voor je zakenrelaties

Wanneer je regelmatig contact hebt met bepaalde relaties in het zakenleven, dan weet je als geen ander hoe belangrijk het is om elkaar af en toe wat te geven. Deze relatiegeschenken, zoals ze ook wel worden genoemd, zijn bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld te laten zien hoe erg de samenwerking wordt gewaardeerd. Ook kan dit net even een zetje in de juiste richting zijn, op het moment dat jullie bezig zijn met het verlengen van bijvoorbeeld een contract. Omdat er daarnaast nog allerlei andere belangen zijn, waarom het leuk en ook vooral verstandig is om een relatiegeschenk te geven, voor je op een rijtje gezet.

Blijk van waardering

De meeste relatiegeschenken worden vaak rondom de kerstdagen uitgedeeld. Dit is natuurlijk ook het perfecte moment om te laten zien hoeveel je iets of iemand waardeert en even samen terug te kijken op het afgelopen jaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een paar prachtige wijnblikken in geschenkverpakking, volledig gepersonaliseerd met de naam en het logo van je bedrijf en daarbij een persoonlijke boodschap. Wat het nog specialer maakt, is om het ook persoonlijk te overhandigen, zodat je net even dat beetje extra moeite doet.

Vergroot je naamsbekendheid

Het weggeven en uitdelen van relatiegeschenken is natuurlijk niet gratis. Nu is dit in veel gevallen een investering in de samenwerking tussen twee partijen, maar geeft het je ook de mogelijkheid om je naamsbekendheid te vergroten. Door een praktisch geschenk weg te geven en deze te voorzien van je naam en logo, zullen ze tot in lengte van jaren aan je worden herinnerd. Dit is niet alleen voor een bestaande relatie belangrijk, maar ook voor potentiële relaties. Zo kan het zijn dat je momenteel minimaal zaken doet met een bepaalde partij, maar deze een gepersonaliseerd dienblad van jullie krijgt, dan kan het zomaar zijn dat ze op termijn ineens aan jullie denken omdat ze naar het dienblad zitten te kijken.

Goed voor je imago

Als bedrijf is het belangrijk dat mensen op een bepaalde, vooral positieve manier naar je kijken. Het is dus zaak om te zorgen voor een goed imago. Dit kun je doen door te kiezen voor een relatiegeschenk dat bij je bedrijf past. Zo is het voor een bierbrouwerij ontzettend leuk om met een bierdrager gevuld met allerlei verschillende soorten speciaalbier te komen, terwijl voor een chocoladefabriek een mix van hun beste chocolade het beste aansluit. Let wel op dat je kiest voor kwaliteit, mits je natuurlijk anders gezien wilt worden. Aan de vorm en de manier waarop een relatiegeschenk wordt gegeven, kan vaak een hele hoop uit worden afgeleid.

Welk relatiegeschenk kies jij?

Om het maximale uit je relatiegeschenken te halen, is het belangrijk om doordachte keuzes te maken. Dit kun je doen door bijvoorbeeld iedereen een persoonlijk relatiegeschenk te geven, op basis van interesse, maar ook het persoonlijk overhandigen zorgt voor extra goodwill. Nu snappen we ook dat het vrijwel onmogelijk is om iedereen persoonlijk langs te gaan, maar kun je ook kiezen voor een handgeschreven kaart met persoonlijke boodschap.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.