Het belang van het op de hoogte blijven van automatisering

14 juni 2022 14:28

Het belang van het op de hoogte blijven van automatisering

Bij automatiseren denk je al gauw aan fabriekswerk waar handarbeid wordt vervangen door robots, maar tegenwoordig is ligt de focus van automatisering ook online. Handmatig werk wordt steeds meer geautomatiseerd om tijd, en dus geld, te besparen. Wie wil er nu niet in minder tijd meer kunnen doen? Je kent vast het gezegde ‘tijd is geld’ wel. Vooral in het bedrijfsleven is dit niet alleen een gezegde, maar ook de waarheid. Waarom is het nog meer slim om te investeren en op de hoogte te blijven van automatisering?

1. Automatische processen zijn minder foutgevoelig

Als bedrijf zijnde is het slim om je processen te automatiseren. Dit zorgt niet alleen voor meer tijd maar ook zorgt het er voor dat het gehele proces minder foutgevoelig is. Een medewerker die een rekensom moet maken en nét een nachtje korter heeft geslapen, kan eerder een foutje maken dan een geautomatiseerd proces. In de ene sector is het verkleinen van dit risico belangrijker dan in de andere.

2. Meer mogelijkheid om te groeien

Door processen te automatisering is het makkelijker voor je organisatie om te groeien. Dit komt omdat het proces veel minder persoons gevoelig is. Je bent niet meer afhankelijk van die ene persoon die net die week niet aanwezig is. Door het automatiseren van processen blijft er voor de huidige werknemers meer tijd om zich bezig te houden met andere zaken en hoef je niet nieuwe mensen aan te nemen voor deze taken.

3. Automatische processen lopen door

Waar een persoon om 5 uur zijn of haar laptop afsluit en richting huis gaat, loopt een automatisch systeem dag en nacht door. Zo hoef je geen medewerkers buiten kantooruren, in weekenden en/of feestdagen extra uit te betalen.

4. Meer inzicht en overzicht

Door software te gebruiken die automatisch je data bundelt heb je meer inzicht in en over het proces. Geen medewerker meer die een samenvatting moet maken voor de data, dit gebeurd namelijk vanzelf! Als je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel bestellingen er op een bepaalde dag zijn geplaatst, dan kun je dit met één druk op de knop meteen inzien.

Excel versus een dashboard

Je kunt data al makkelijk analyseren met behulp van Excel, maar ook dit programma heeft zijn beperkingen. Door bijvoorbeeld een dashboard te laten bouwen houdt je zicht op de juiste cijfers en kun je sturen op de juiste doelen. Doordat je data inzichtelijker is, zie je minder snel dingen over het hoofd en doordat een dashboard visueel is kun je eenvoudig vergelijkingen maken. Nog een voordeel van een dashboard is dat je deze volledig kunt personaliseren, waardoor je als bedrijf jouw belangrijkste data naar voren kan laten komen. Daarnaast is een dashboard voor al je medewerkers te begrijpen en overzichtelijk, zo werk je gezamenlijk naar een doel toe en kun je de voortgang gemakkelijk delen. Zo houd je het gehele team betrokken. Wil je aan de slag met automatisering maar weet je niet goed hoe? Neem dan een kijkje op https://www.rovers.nl voor meer informatie!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.