Heb jij als zelfstandig bouwvakker de juiste verzekeringen?

23 augustus 2023 13:43

Heb jij als zelfstandig bouwvakker de juiste verzekeringen?

Wie als zelfstandig bouwvakker aan de slag gaat, hoeft in Nederland niet bang te zijn dat hij snel zonder werk komt te zitten. Er is volop vraag naar mensen die een keuken kunnen plaatsen, een uitbouw kunnen maken of die een interne verbouwing in goede banen kunnen leiden. Begin jij binnenkort voor jezelf als bijvoorbeeld timmerman, dan is het verstandig om alvast te kijken naar welke verzekeringen je nodig zou kunnen hebben. Je bent weliswaar niet verplicht om je als ondernemer te verzekeren, maar het is wel ten zeerste aan te raden om in ieder geval te kijken welke voordelen het je kan opleveren. Wij laten je zien wat de voordelen zijn van goed verzekerd zijn. 

Een vliegende start

Een eigen bedrijf beginnen is een nieuw avontuur aangaan. Avonturen brengen bepaalde risico’s met zich mee en het is aan het begin van je bedrijf verstandig om deze risico’s zo goed mogelijk te beperken. Kleine ongelukjes op de werkvloer kunnen namelijk grote kostenposten met zich meebrengen en daar zit niemand op te wachten. Zoek daarom altijd een passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp waarmee jij die risico’s kunt minimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld eens op de site van Univé kijken. Hier kun je met een paar klikken op je muis een goede verzekering afsluiten waarmee je ten eerste je verantwoordelijkheid als ondernemer neemt, maar waarmee je ook een hoop problemen kunt voorkomen. Je kunt hier verzekeringen vinden voor ieder vakgebied. Ga jij aan de slag in de bouw, op welke manier dan ook, dan is het verstandig om ook eens even goed te kijken naar de CAR verzekering.

Een CAR verzekering

Als je werkzaam bent in de bouw, krijg je met bepaalde risico’s te maken die niet altijd door je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering worden gedekt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schade die ontstaat tijdens de renovatie van een pand, of aan diefstal van je materialen terwijl jij aan een klus werkt. Deze schadeposten kunnen behoorlijk oplopen en daarom is een CAR verzekering, een Constructie All-Risk-verzekering een goede aanvulling op je verzekering. Met deze verzekering kun je er zeker van zijn dat bijvoorbeeld ook je materialen die je moet gebruiken, verzekerd zijn. De verzekering komt met een eigen risico van 250 euro, maar in de praktijk zal blijken dat de schade snel hoger wordt. Een CAR verzekering kan daarom al heel erg snel uit. Check deze optie dan ook zeker want kostenposten voorkomen is heel veel beter dan ze achteraf moeten zien weg te werken. 

Een verzekering als kracht

Misschien denk je: ik ben nog niet eens begonnen met ondernemen en nu moet ik mij al op het afhandelen van mijn fouten gaan storten? Dat is echter verkeerd gedacht. Een verzekering nemen laat zien dat jij je werk als professional serieus neemt. Dat is voor potentiële klanten een pluspunt en een reden om zaken met jou te gaan doen. Doordat jij goed verzekerd bent, lopen zij namelijk ook minder risico’s. Een goede verzekering zal er dan ook zeker toe leiden dat jij meer opdrachten binnenhaalt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.