Grote opmars voor de elektrische vouwfiets!

22 november 2021 09:47

Grote opmars voor de elektrische vouwfiets!

De elektrische vouwfiets is aan een grote opmars bezig en eigenlijk verbaast ons dat bij Van Sprint helemaal niet. We zullen u uitleggen waarom het een heel logische vervolgstap is in de vele manieren van het steeds gemakkelijkere, betere en duurzame reizen. We durven zelfs te zeggen dat u daarna ook overtuigd bent. 

Iedereen kent de frustratie wel: je gaat met de auto naar het centrum van een grote stad of naar een toeristische hotspot en dan moet er geparkeerd worden. Natuurlijk zijn er apps en andere hulpmiddelen om net dat ene vrije plekje te kunnen vinden, maar daar gaat een hele zoektocht aan vooraf. Vervolgens moet je niet vergeten om je parkeerkaartje te halen en de tijd in te schatten die je nodig hebt om te parkeren. Vaak stel je de tijd ruim in, want de boetes zijn niet mals. Natuurlijk kun je op de fiets stappen voor een dergelijk uitstapje. Veel mensen hebben inmiddels voor dit soort trips een elektrische fiets aangeschaft, waarmee je je sneller verplaatst en bovendien langere afstanden kunt afleggen. Maar hoewel deze fietsen steeds beter worden en de accu's steeds meer vermogen hebben, zit er toch een bepaalde limiet op. Van Sprint zegt daarom ook: de elektrische vouwfiets is dé oplossing! Want die vouwfiets, de naam zegt het al, past gevouwen keurig in de kofferbak van je auto, die je buiten het centrum vaak heel gemakkelijk en meestal ook gratis kunt parkeren. Je pakt je fiets uit de auto, vouwt hem uit en voilà: klaar om te gaan. 

Reis je eigenlijk altijd met het openbaar vervoer en niet met de auto? En doe je dat dagelijks als woon-werk verkeer? Een fiets, en dus ook een elektrische vouwfiets, mag gratis mee. Zo fiets je vanaf ieder station zo naar kantoor, de stad in, de boulevard op, het park in, enfin, je snapt wat we bedoelen. Elektrisch fietsen is minder belastend voor het milieu, goed voor lijf en leden want je blijft met de elektrische ondersteuning meefietsen, en je parkeert de fiets natuurlijk zonder problemen. De elektrische vouwfiets neemt minder plaats in in het openbaar vervoer, in de auto en vanzelfsprekend ook bij je thuis. 

Een punt van aandacht als je je fiets ergens gaat stallen is de veiligheid. Elektrische vouwfietsen worden steeds meer en beter beveiligd tegen schade en diefstal, zoals bijvoorbeeld met een GPS-tracker. Met een dergelijke 'spoorzoeker' is bijvoorbeeld te zien of je fiets wordt verplaatst dan wel wordt gestolen. Door een uitgekiend track en trace systeem komt het merendeel van de elektrische vouwfietsen tegenwoordig weer terug bij de rechtmatige eigenaar. Ook een alarm kan afgaan, de fietslichten kunnen gaan knipperen en de beste beveiliging is wel dat het elektrische systeem blokkeert. Mocht je elektrische vouwfiets toch gestolen worden, dan dekt je fietsverzekering dat. 

Belangrijk bij het kiezen van een elektrische vouwfiets is om te kijken naar je persoonlijke voorkeuren en wat bij je past. Wat de één een comfortabele fiets vindt, vindt een ander juist niet prettig. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de vorm van het stuur. Iedere fiets heeft zo zijn eigen rijeigenschappen. Ook maakt het gewicht van de fiets verschil bij je keuze: hoe is de rolmogelijkheid van de ingevouwen elektrische fiets en kun je hem, als er niet gerold kan worden, ook goed dragen? Grotere wielen maken de vouwfiets minder compact, maar geven wel meer comfort. Van Sprint heeft de specialisten in huis die je goed kunnen adviseren hierbij. Zij kunnen je ook adviseren over de accu die de ondersteuning tijdens het fietsen gaat leveren. Bij elektrische vouwfietsen kan de accu volledig in het frame worden weggewerkt, waardoor het toch mogelijk is om een stevige accu met grote actieradius te plaatsen. Verder is het belangrijk om te kiezen welke ondersteuning je voorkeur heeft: de trapondersteuning, waarbij je dus zelf mee trapt, of de throttle assist, waarbij je ook al vooruit gaat zonder mee te trappen.

Hebben we je overtuigd of heb je nog wat meer informatie nodig? We kunnen ons goed voorstellen dat je het lastig vindt om jouw keuze op bovenstaande informatie te maken. We nodigen je dan ook van harte uit om bij Van Sprint een testrit te komen maken op een elektrische vouwfiets. We kunnen je dan ook nog nader informeren. Graag tot ziens!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.