Goede voornemens?

11 december 2023 09:00

Goede voornemens?

De meeste ondernemers hebben inmiddels hun jaarplannen en -budgetten voor het komende jaar op orde. In de agenda zijn ook de ‘grote events’ genoteerd. Sta even stil bij de balans in je leven. En hoe je maximaal rendement uit je ondernemerschap kunt halen.

Wanneer investeerde jij voor het laatst in jezelf?

Zet voor het komende jaar wat tijd en geld opzij om jezelf eens goed in de spiegel te bekijken. “Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen”, is een veel gehoorde uitspraak. Omdat het waar is. Maar dan moet je wel zorgen dat je een volle tank hebt en het beste uit jezelf weet te halen. Als je jezelf niet hoeft te forceren – in welke situatie ook – dan zal het gevoel van plezier en ontspanning ook op anderen overslaan. Als eerste op je persoonlijke omgeving, maar je zult het zeker ook in je zakelijk bestaan opmerken.

Met energie maak je energie

Leiderschap is niet alleen een hiërarchische kwalificatie. Het betekent ook dat je mensen om je heen kunt beïnvloeden met een positieve aansporing. Door het goede voorbeeld te geven. Door goed te luisteren naar wat mensen bedoelen. Door de vraag achter de vraag te herkennen. En als jij effectiever communiceert, zul je snel betere resultaten halen. Als je ook nog kunt uitleggen wat je medewerkers goed doen en waar ze zich kunnen verbeteren (op de juiste wijze feedback geven), dan zul je merken dat een positieve houding zich zal verspreiden over het hele team.

Inzicht in jezelf en anderen

Het is verrassend wat meer inzicht in beweegredenen en gewenste aansturing kan betekenen in het krachtenveld van verschillende persoonlijkheden en karakters op de werkvloer. Met Ondernemers NLP leer je, onder veel meer, oogpatronen herkennen en lichaamstaal lezen. Zo kun je je makkelijker verplaatsen in je gesprekspartner, maar ook kritischer zijn naar je eigen rol. “Welke houding en stijl past bij jou? En hoe kun je anderen meenemen om doelen te halen? Doelen voor jezelf, het team of zelfs het bedrijf.”

Vreemde ogen dwingen

Als je jezelf wilt uitdagen, dan doe je dat liever niet in je dagelijkse werkomgeving. Maar je zoekt wel een veilige plek, met gelijkgestemden en met krachtige begeleiding door ervaren trainers. Ondernemers NLP is de enige opleider in Nederland die een 15-daagse NLP Practitioner opleiding aanbiedt, die volledig is toegespitst op de uitdagingen van ondernemers, managers en zelfstandige professionals. Verdeeld over 6-7 maanden brengt de interactie tussen de deelnemers je op de toppen van je kunnen. En hoe je die direct kunt toepassen. Aanvullende informatie vind je op ondernemersnlp.nl. De volgende opleiding start op 17 en 18 januari 2024.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.