Festival The Future of Us op 28 september - Breaking down Barriers - voor een duurzame toekomst

14 september 2023 09:45

Festival The Future of Us op 28 september - Breaking down Barriers - voor een duurzame toekomst

Rico Bakker

Donderdag 28 september 2023 is het zover: Dan vindt de vijfde editie van The Future of Us plaats op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. The Future of Us is hét jaarlijkse event in Oost-Nederland op het gebied van energietransitie, circulaire economie en innovatie en wordt georganiseerd door Kiemt en IPKW. De combinatie van inhoudelijke sessies, prikkelende keynotes (waaronder journalist en programmamaker Teun van de Keuken) en innovaties in een bruisende festivalsfeer beloven de bezoeker te inspireren om te bouwen aan een duurzamere toekomst.

Het thema: Breaking down Barriers

Dit jaar is het thema: Breaking down Barriers. Om de energietransitie en de transitie naar een circulaire economie te laten slagen, moeten muren doorbroken worden, die nu de transities belemmeren; muren tussen sectoren, tussen plan en uitwerking, tussen landsgrenzen, een ook wet- en regelgeving. Journalist en programmamaker Teun van de Keuken, bekend van o.a. ‘Keuringdienst van Waarde’ en ’Tony’s Chocolonely’ zal over dit thema komen spreken. En ook Rico Bakker, podcastmaker en schrijver van het boek ‘De kracht van een slecht idee’ als middel om onconventionele antwoorden te vinden op essentiële vraagstukken, is van de partij.Keynotes, tafelgesprekken, inspiratieplein

Naast deze keynotes wordt het thema belicht door een fusie van sprekers van Nederlandse bodem en internationale afkomst. Op drie podia vinden presentaties, interviews en tafelgesprekken plaats. Tijdens het tafelgesprek ‘How to close H2 chains across the border’ gaan experts bijvoorbeeld met elkaar in gesprek over hoe de samenwerking tussen Nederland en Duitsland er uit ziet op het gebied van productie, transport en het gebruik van waterstof. En tijdens ‘Green in Green’ staat de vraag centraal hoe we belangrijke veranderingen kunnen doorvoeren om milieuvriendelijker te worden, zonder per ongeluk de biodiversiteit te schaden. Het inspiratieplein is dé plek waar het publiek elkaar ontmoet, in gesprek gaat met innovatieve ondernemers en inspiratie opdoet over wat er allemaal gebeurt aan ontwikkelingen op circulair- en energiegebied. Voor deze editie worden gasten uit heel Europa verwacht.

Uitreiking Jan Terlouw Innovatieprijs

Afsluiter op podium Blue is de jaarlijkse Jan Terlouw Innovatieprijs. Jan Terlouw zal deze prijs hoogstpersoonljjk komen uitreiken aan de meest innovatieve en duurzame ondernemer van Oost-Nederland .

Teun van de Keuken

Gratis aanmelden

De deuren van IPKW gaan om 12.30 uur open. Het inhoudelijk programma loopt van 13.30 uur tot 17.30 uur, waarna er nog geborreld en genetwerkt kan worden tot de deuren om 19.00 uur sluiten. Kaarten voor het festival zijn gratis te reserveren via https://www.thefutureofus.nl/aanmelden/.

Over The Future of Us

Hoe ziet onze toekomst eruit? In de nieuwe wereld is alles circulair en wordt energie duurzaam opgewekt. The Future of Us –  Breaking down Barriers wil met dit innovatieve netwerkevenement vertellen, inspireren en verbinden binnen de thema’s innovatie, energietransitie en circulaire economie. Om zo samen te versterken en te versnellen naar een duurzame toekomst. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de partners Encore, Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, Go4Export, HAN University of Applied Sciences, Radboud Universiteit, RVO, De Indruk, GloedCommunicatie, Boost Smart Industry, Connectr, IHK Nord Westfalen en Nedstack.

Initiatiefnemers Kiemt en IPKW

The Future of Us wordt georganiseerd door Kiemt en Industriepark Kleefse Waard.

Kiemt is een publiek-private netwerkorganisatie, die gericht is op het versnellen van de energietransitie en de transitie naar een circulaire economie in Oost-Nederland. Dit doet zij door het vinden van technische-, sociale-, keten- en systeeminnovaties en deze te verbinden aan partners, kennis of geld en hierover te vertellen. Kiemt is actief in de vroege fase van innovaties waar nog sprake is van marktfalen en er nog geen financiële winst te behalen is. 

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is een 90 hectare grote werklocatie die duurzame energie-gerelateerde bedrijven huisvest, faciliteert en met elkaar verbindt. Samen met de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven wordt gewerkt aan de cleantech campus van de toekomst in Arnhem. Het is de ambitie van IPKW om in 2025 het meest duurzame bedrijventerrein van Nederland te zijn.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.