De Feestfabriek partner van de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018

7 november 2017 11:06

De Feestfabriek partner van de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018

[caption id="attachment_19162" align="alignleft" width="404"] Special Olympics Achterhoek 2018[/caption]

De kogel is door de kerk. De Feestfabriek Alles Komt Goed BV wordt maatschappelijk partner van de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018. Het bedrijf, organisator van de succesvolle festivals Zwarte Cross en Mañana Mañana, wordt uitvoerend producent van de spectaculaire opening in stadion De Vijverberg in Doetinchem, op vrijdag 8 juni 2018. ,,En we onderzoeken nog of er meer in het vat zit’’, zegt mededirecteur Ronnie Degen van De Feestfabriek.

De Special Olympics Achterhoek is een groot sportevenement voor 2.000 mensen met een verstandelijke beperking. Ze meten hun krachten in acht Achterhoekse gemeenten in het weekeinde van 8, 9 en 10 juni 2018. In meer dan 20 verschillende takken van sport. ,,We weten wat het is om een feestje te organiseren. Maar we zijn ook maatschappelijk betrokken’’, zegt directeur Degen.

Gemeenten, sportverenigingen, bedrijven, maatschappelijke instellingen: iedereen is er van doordrongen dat de Special Olympics Achterhoek een succes moet worden. ,,Niet alleen om de Achterhoek op de kaart te zetten. Maar vooral omdat sporten voor mensen met een verstandelijke beperking enorm belangrijk is’’, aldus directeur Corine Berkel. ,,Het vergroot hun zelfvertrouwen, levert een wezenlijke bijdrage aan de integratie van deze mensen.’’

Feestfabriek-directeur Degen is duidelijk: zijn bedrijf hoeft niet te verdienen aan het evenement. ,,We krijgen talloze aanvragen om goede doelen te steunen. Je kunt onmogelijk alles honoreren, maar de Special Olympics Achterhoek heeft een speciaal plekje in mijn hart. Misschien wel omdat ik zelf een kind heb met een beperking.’’

Op dinsdag 7 november wordt de overeenkomst tussen de Feestfabriek en de organisatie van het evenement getekend. Dat gebeurt in Paardensportcentrum Lichtenvoorde aan de Weijenborgerdijk 34 in Vragender, de grootste hippische accommodatie in de Achterhoek. Eén van de locaties waar het sportevenement volgend jaar juni zal worden gehouden.

Tijdens een persconferentie op die 7-de november, van 17 tot 18 uur, worden ook twee andere belangrijke nieuwe partners van de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 gepresenteerd. Bovendien kondigt een beroemd auteur aan dat er volgend jaar mei een boek verschijnt, waarin het evenement een belangrijke rol speelt.

Fotografie: Stan Bouman Photography

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.