Engineering die werkt

21 juni 2019 11:59

Engineering die werkt

“Wij voeren engineeringprojecten uit in met name de industrie”, vertelt Immanuël Jurg, eigenaar van CATO Engineering BV uit Arnhem. “Onze expertise is het omzetten van technische vraagstukken naar concrete projecten waarbij wij de ideeën en wensen van onze klanten als uitgangspunt nemen.”

“Stel: je hebt een idee om een kaasfabriek te beginnen, maar geen verstand of ervaring van technische zaken die daarbij komen kijken. Of gewoon de tijd niet om dit alles uit te gaan werken“, concretiseert Immanuël. “Eenmaal bij ons beginnen we met uitvragen: wat voor een soort kaas wil je maken, wil je 24/7 productie, waar komt de melk binnen en in welke hoeveelheden, wat is de logische routing, hoe lang kun je de melk opslaan, wat is de massabalans, waar moet de apparatuur komen te staan, welke spullen heb je nodig om de fabriek te draaien? De antwoorden op deze gedetailleerde vragen vertalen wij – altijd in nauwe samenwerking met de klant - in een concreet technisch/engineeringplan: van een breed concept naar detailengineering en vanuit een idee naar de uiteindelijke eerste productiedag.”

Juiste keuze

Het kaasfabriekvoorbeeld is fictief, maar geeft aan hoe CATO Engineering werkt. “In het geval kaasfabriek kunnen wij onze klanten ook helpen met het aanvragen van vergunningen zoals voor afvalwaterlozing, transportbewegingen en de diverse overige emissies. Desgewenst adviseren wij ook in de selectie van toeleveranciers. Buiten conceptengineeringsprojecten, staan wij bedrijven ook bij in productieaanpassingen en/of uitbreidingen. Vaak gaat het hierbij om grote investeringen en is de juiste keuze zeer belangrijk voor de toekomst van een bedrijf. Wij helpen de klant bij de juiste keuze van de productietechnologie.”

Monitoren

“We hechten veel waarde aan het monitoren en het bewaken van de voortgang van projecten. Deze projectcontrole nemen wij onze klanten geheel uit handen van ontwerp tot implementatie, binnen het vooraf vastgestelde budget en zoals aangegeven in het budgetvoorstel. Om deze doorlooptijd te bewaken is het van belang dat de verschillende toeleveranciers goed op elkaar afgestemd worden. Dit betekent dat wij regelmatig overleg voeren met onze toeleveranciers. Deze werkwijze zorgt voor een optimaal slagingsresultaat, en dat is ons doel.”

Mobiele CO2 - afvanginstallatie

Immanuël Jurg is een zeer ervaren engineer. Voor hij vijf jaar geleden CATO Engineering BV startte, deed hij ervaring op in zowel het binnen- als buitenland. Voor zichzelf beginnen bleek een goede stap, want CATO bouwde in relatief korte tijd een stevige en brede klantenkring op in uiteenlopende branches. Achterover leunen is er bij de technisch experts echter niet bij. “Ha ha, nee integendeel. Buiten onze engineeringconcepten en ons engineeringadvies, investeren we ook voortdurend in ‘eigen’ installaties. Een voorbeeld: we hebben onlangs een mobiele CO₂-afvanginstallatie ontworpen en gebouwd, naar wij weten een van de weinige in de wereld. We hebben de installatie met het oog op de nabije toekomst ontworpen, want in de industrie wordt veel energie verbruikt.

De verwachting is dat de prijs voor energie door toekomstige schaarste, en de wereldwijde toename van de bevolking en industrialisatie alleen maar toeneemt. Bedrijven willen energie besparen om hierdoor de milieu belasting (CO₂-uitstoot) te verminderen en ook zover mogelijk de kostprijs van hun producten te verminderen. Onze mobiele installatie kan aan dat doel tegemoet komen.”

CATO Engineering BV

Leemansweg 31-6 6827 BX Arnhem

Telefoon: 026 – 370 11 77

E-mail: info@cato-engineering.com

www.cato-engineering.com

Tekst: Mathilde Lentjes // Fotografie: Jacques Kok

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.