Energie besparen? Laat ons uw energielabel opstellen!

8 mei 2023 15:41

Energie besparen? Laat ons uw energielabel opstellen!

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een gebouw is en wordt weergegeven met labels van G tot A++++, waarbij A++++ het meest energiezuinig is. Het label is gekoppeld aan de BENG 2-indicator van de BENG-berekening, die het totale primaire fossiele brandstofgebruik in kWh/m² aangeeft. Hoe minder fossiele brandstoffen er worden gebruikt, hoe beter het label.

Bij het bepalen van het energielabel wordt gekeken naar verschillende factoren, waaronder de isolatie van de vloer, muur, gevel, dak en ramen en de installaties zoals verwarming- en tapwatersystemen, koelsystemen, ventilatie en eventuele zonnepanelen/collectoren. Het energielabel geeft ook inzicht in mogelijke verbeteringen om het energieverbruik te verlagen.

Een energielabel is verplicht bij de verkoop of verhuur van een gebouw en voor nieuwbouw sinds 01-01-2021. Een kantoor moet sinds 01-01-2023 minimaal energielabel C hebben. Het opstellen van een energielabel mag alleen worden gedaan door een BRL9500-gecertificeerd bedrijf en een erkende vakbekwame energieprestatie-adviseur (EP-Adviseur). Een energielabel is 10 jaar geldig en moet opnieuw worden opgesteld bij verkoop of verhuur als het is verlopen.

Het opstellen van een energielabel vereist een locatiebezoek, waarbij de geometrie van het gebouw wordt gemeten, isolatiewaardes worden beoordeeld en foto's worden gemaakt van belangrijke aansluitingen en installaties. Vervolgens wordt de berekening definitief gemaakt op kantoor. Handel Bouw Advies is BRL 9500-U gecertificeerd bij SKG-IKOB en kan helpen bij het verkrijgen van een energielabel en het adviseren over energiebesparende maatregelen. De prijs van de berekening begint bij €225.

Waarom kiezen voor bouwplantoets bureau Handel Bouw Advies?

Wij zijn één van de snelst groeiende bedrijven binnen onze branche. Dat is niet voor niets!

✓ Korte levertijden – Gemiddeld 6 werkdagen.
✓ Automatisering en technologie die gebruiksvriendelijk is voor onze klant. Lees: Geen complexe processen en handelingen maar simpel en eenvoudig!
✓ Kwaliteit
✓ Flexibel
✓ Meedenkend

Nog niet overtuigd? Neem dan contact met ons op!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.