Een zakelijke hypotheek: ook voor ondernemers zonder jaarcijfers mogelijk

10 mei 2023 11:20

Een zakelijke hypotheek: ook voor ondernemers zonder jaarcijfers mogelijk

Aan het afsluiten van een zakelijke hypotheek kunnen veel haken en ogen zitten. Banken zijn vaak terughoudend om een hypotheek te verstrekken aan ondernemers die geen jaarcijfers over de laatste drie jaar kunnen overleggen. Toch zijn er ook dan wel degelijk mogelijkheden om een zakelijke hypotheek te krijgen. In dit artikel geven wij enkele tips voor het aanvragen van een zakelijke hypotheek. 

Hoe gaat u te werk als ondernemer?

Ten eerste is het belangrijk om een goed businessplan op te stellen. Hierin legt u uit hoe uw bedrijf er financieel voor staat, welke groei u verwacht en hoe u de hypotheek wilt gebruiken. Hiermee kunt u aantonen dat uw bedrijf financieel gezond is en dat u in staat bent om de hypotheek terug te betalen.

Het aanvragen van een zakelijke hypotheek is dan zeker geen onmogelijke opgave. Wel is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Laat u niet direct afschrikken als u nog geen jaarcijfers heeft, dit hoeft geen belemmering te zijn om toch een zakelijke hypotheek te kunnen afsluiten. Eén van de partijen waar dit kan is Mogelijk, zij zijn gespecialiseerd in vastgoedfinancieringen voor ondernemers. Zij letten met name op het vastgoed dat gefinancierd moet worden. Bij Mogelijk financieren private investeerders het vastgoed van ondernemers. Het pand dient als onderpand voor de lening. Daarom is bij Mogelijk het vastgoed leidend en wordt er minder de nadruk gelegd op de jaarcijfers van u als ondernemer.

Wat maakt de zakelijke hypotheek aantrekkelijk? 

In veel gevallen is een zakelijke hypotheek aantrekkelijker dan een privéhypotheek, vanwege de doorgaans lagere rente en langere looptijd. Bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen sluit u uw zakelijke hypotheek af voor onder andere uw bedrijfspand, uw recreatiewoning voor de verhuur, uw horecapand of commercieel vastgoed. Zolang het zakelijk vastgoed is, is het te financieren. Met een hoog aflossingsvrij gedeelte houdt u uw maandlasten laag en u kunt altijd geheel of gedeeltelijk extra aflossen. Dit geeft u maximale flexibiliteit.Met de zakelijke hypotheek voor ondernemers kunt u een zakelijk pand laten financieren met een leensom van € 50.000,- tot € 10.000.000,-.  Bij Mogelijk kunt u eenvoudig enkele gegevens indienen door het invullen van de quickscan. U hoort dan binnen twee werkdagen welke leensom haalbaar is.

Bereken eenvoudig de maandlasten

Met deze online rekentool kunt u eenvoudig de hoogte van uw zakelijke hypotheek berekenen. Handig om de rente en aflossing te bepalen als u zakelijk onroerend goed, zoals een kantoorpand of winkelpand, wilt financieren. Ook als u nog niet over jaarcijfers beschikt, kan de zakelijke hypotheek u als ondernemer helpen om een bedrijfspand te financieren. 

Hopelijk hebben we u zo op weg geholpen bij uw eerste stappen om uw zakelijk vastgoed te financieren. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.