Een nieuwe koffiemachine nodig; waar begin je?

14 november 2023 11:00

Een nieuwe koffiemachine nodig; waar begin je?

Koffie is voor de meeste Nederlanders een essentieel onderdeel van de dagelijkse routine. Als ondernemer doe je er dus goed aan om voor een lekkere kop koffie te zorgen om je medewerkers tevreden te houden en als visitekaartje voor je klanten.

Heb je op dit moment een koffiemachine staan die verouderd is, veel storingen heeft of die niet voor de gewenste kwaliteit koffie zorgt? Dan wordt het misschien eens tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe koffiemachine.

Maar het aanbod van koffiemachines is enorm en daardoor zie je wellicht door de bomen het bos niet meer. Dan is het fijn om je zoektocht te beginnen door jezelf eerst wat vragen te stellen.

Wat en hoeveel wordt er per dag gedronken?

Voordat je op zoek gaat naar een koffiemachine, is het belangrijk om vast te stellen hoeveel kopjes koffie, thee, cacao, soep e.d. er dagelijks worden gedronken bij jouw bedrijf.

En hoeveel keuze wil jij je personeel en klanten bieden? Wil je alleen de mogelijkheid hebben voor zwarte koffie, thee en cacao. Of moet er ook espresso, cappuccino, latte macchiato en Wiener melange beschikbaar zijn?

Verschillende soorten zetmethoden.

Ook is het belangrijk om te bepalen hoe snel de koffie gezet moet worden. In een productiebedrijf of opleidingsinstituut waarbij een grote groep medewerkers in één keer pauze hebben, wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat al die collega’s tijdens die pauze van een kopje koffie kunnen genieten. Dat moet een koffiemachine wel aankunnen…

In dat geval wordt regelmatig voor een instant koffiemachine gekozen. Maar omdat steeds meer wordt gekozen voor een koffiemachine met verse bonen, kun je misschien ook meerdere bonenmachines naast elkaar zetten.

Hoe belangrijk is het merk?

Er zijn talloos veel koffiemerken. Van de absolute Italiaanse topmerken als Lavazza, het meest gewaardeerde koffiemerk Starbucks, het welbekende Nescafé tot aan allerlei eigen merken aan toe. Maar wat past bij jouw bedrijf en wat vind je belangrijk voor je medewerkers? Om daar goed over na te denken, wordt de keuze voor een koffieautomaat ook al wat makkelijker gemaakt.

Ja lekker, met verse melk graag!

Veel koffieautomaten hebben een container met melkpoeder die ervoor zorgt dat je o.a. cappuccino kunt maken. Tegenwoordig is dat voor veel medewerkers niet meer voldoende. Ze willen echt goed schuimende melk op de koffie. Daarvoor zijn de koffieautomaten met een aangesloten koelkastje erg geschikt. Deze is zowel geschikt voor gewone als plantaardige melk.

Ontdek hier welke koffiemachine bij jou past

Wil je weten welke koffiemachine bij jouw bedrijf past? Klik hier voor de Keuzehulp. Dit helpt je om alvast een eerste selectie te maken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.