Een incassobureau is voor ieder bedrijf een onmisbare partner

5 juli 2022 09:26

Een incassobureau is voor ieder bedrijf een onmisbare partner

Heb je een klant die niet of niet tijdig betaalt? Dat kan behoorlijk veel stress opleveren. Omdat het lastig is om een wanbetaler over te halen en dit een tijdrovende klus is, kan je het beste een incassobureau inschakelen. Die probeert namens jou deze betalingsachterstand alsnog bij de klant te innen.

Zo werkt een incasso traject

Zodra je een incassobureau inschakelt begint deze altijd met het informeren van de debiteur. De andere partij is dan op de hoogte van het feit dat er een vordering loopt bij een incassobureau. Zij krijgen een betalingsherinnering en 14 dagen de tijd om de openstaande rekening(en) alsnog te voldoen. Bij zakelijke debiteuren hoeft dit overigens niet te gebeuren.

Wanneer deze informerende brief niet het gewenste effect heeft wordt de klant verder benaderd, bijvoorbeeld via e-mail of telefoon. Wordt er na herhaalde pogingen nog steeds niet betaalt? Dan kan je er, in sommige gevallen, voor kiezen om een gerechtelijk traject te starten. Via het vonnis van een rechter kan een deurwaarder ingeschakeld worden, die beslag kan leggen op (een deel van) het inkomen, de bankrekening of inboedel van de debiteur. Op deze wijze wordt de andere partij gedwongen de openstaande factuur en de incassokosten te betalen.

Wie betaald de incassokosten?

Regel je een incasso in Almere? Dan komen daar incassokosten bij kijken. Dit zijn de kosten die de schuldeiser of het incassobureau maakt om alsnog een betaling te regelen. Deze kosten kunnen bij de debiteur in rekening gebracht worden, mits er na het versturen van een herinneringsbrief of aanmaning nog steeds niet betaald is.

De hoogte van de incassokosten is afhankelijk van de hoogte van de openstaande rekening.

De incassokosten moeten ook op de aanmaning staan, maar komen pas voor rekening van de debiteur wanneer deze na een aanmaning nog steeds niet (op tijd) betaald. Verder staat er een datum vermeld. De debiteur heeft vanaf die datum nog 14 dagen om de rekening te betalen. Voor zakelijke debiteuren geldt echter dat zij direct gehouden zijn om de kosten te voldoen.

Waarom een incassobureau sneller resultaat boekt

Gespecialiseerde incassobureaus hebben een aantal voordelen die het makkelijker maken om geld te innen. Zo wordt er vaak al betaald na de eerste aanmaning. De tussenkomst van een derde, onafhankelijke partij zorgt doorgaans voor een snelle betaling van openstaande facturen om de extra incassokosten te voorkomen. Hier geldt ten slotte ook: vreemde ogen dwingen. Een vreemde partij die tussen beiden komt heeft vaak meer gezag en invloed op de situatie.

De beste incassobureaus behandelen iedere zaak als maatwerk. In overleg wordt er besloten welke aanpak het beste gaan passen. In sommige gevallen dient er strenger opgetreden te worden dan in andere gevallen. Dat is geheel afhankelijk van de bestaande relatie die jij met je klant hebt. Professionals van een incassobureau handelen tevens niet uit emotie, waardoor het voeren van lastige gesprekken makkelijker wordt. Combineer dit met een flinke dosis doorzettingsvermogen en je binnen no time een betaalde rekening binnen. En dat zonder enig omkijken. Het is daarom sterk aan te raden om te kiezen voor een ervaren en persoonlijk bureau.

Een eerlijk bureau is een belangrijke partner

Het is belangrijk dat je bij het starten van een incasso in Almere in zee gaat met een eerlijk, menselijk en tegelijkertijd consequent incassobureau. Meestal is er namelijk sprake van een goede relatie tussen jou en je klant. Die wil je natuurlijk behouden. Een degelijk incassobureau kan adequaat optreden zonder dat jouw zakenrelatie daar gevolgen van ondervindt. Zo behoudt je je business en loop je ook geen verdiende inkomsten mis.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.