Een huiselijke sfeer creëren op kantoor? Zo doe je het!

6 maart 2023 13:40

Een huiselijke sfeer creëren op kantoor? Zo doe je het!

Een kantoor moet een werkplek zijn waar iedereen zich prettig en ontspannen voelt. En daarom kan het heel goed zijn om je kantoor een meer huiselijke sfeer te geven zodat de werknemers zich meer op hun gemak voelen. Want het creëren van een huiselijke sfeer op kantoor is essentieel voor het creëren van een uitnodigende, productieve omgeving. Dit kun je doen door ergonomische kantoormeubelen aan te schaffen voor het comfort, maar ook door de inrichting en aankleding. Hier volgen enkele tips om je te helpen een huiselijke sfeer in je kantoor te creëren waar iedereen zich thuis kan voelen.

Richt in met comfort in gedachten

Richt je kantoor zo comfortabel en sfeervol mogelijk in. Kies meubilair dat comfort en productiviteit bevordert, zoals lekker zittende banken met zachte kussens of ergonomische stoelen. Zorg voor voldoende planten om wat leven in de ruimte te brengen en iets van de buitenlucht naar binnen te halen. Felle kleuren kunnen ook helpen om de ruimte uitnodigend en vrolijk te maken. Je kunt zelfs kunstwerken ophangen of een wandkleed voor wat meer textuur en warmte. En hang in een openbare ruimtes leuke foto’s op van evenementen of uitjes, om er een familiaire sfeer in te houden. Denk zelfs na over de kleinste details zoals koffiemokken en ander servies. Het hoeft allemaal niet zo statig en zakelijk te zijn. Een leuk servies doet ook al wonderen voor de sfeer.

Moedig ontspanning aan

Een huiselijke sfeer creëren betekent niet alleen ervoor zorgen dat het kantoor er mooi uitziet. Het betekent ook dat je mensen kunt aanmoedigen om te ontspannen en pauze te nemen gedurende de dag. Zo voelen mensen zich gewaardeerd en dat er goed voor hen gezorgd wordt. Zorg dat er voldoende snacks zijn, zodat mensen iets kunnen pakken als ze dat nodig hebben. En bied gratis koffie en thee aan, zodat mensen tijdens hun werkdag alert kunnen blijven zonder slaperig te worden. Het is ook belangrijk om werknemers aan te moedigen om gedurende de dag regelmatig pauze te nemen, al is het maar voor vijf minuten hier en daar. Dit helpt hen op te laden voordat ze aan hun volgende project beginnen! 

Maak het persoonlijk  

Het personaliseren van je werkplek kan helpen je meer op je gemak te laten voelen op kantoor en een huiselijke sfeer creëren voor iedereen! Kleine details zoals foto's van familieleden of vrienden op je bureau, spullen van thuis meenemen zoals dekentjes of kussens, of comfortabele kleren dragen waar iedereen zich prettig in voelt, in plaats van stijve zakelijke kleding. Het kan er allemaal aan bijdragen dat mensen zich meer ontspannen en op hun gemak voelen op kantoor! 

Het bereiken van een huiselijke sfeer op de werkplek is gunstig voor zowel werkgevers als werknemers. Het bevordert namelijk de productiviteit terwijl het iedereen ook helpt om te ontspannen en je comfortabel te voelen op het werk. Als je deze eenvoudige tips volgt, ben je al een heel eind op weg om een uitnodigende omgeving te creëren die samenwerking en innovatie bevordert bij iedereen die er binnenkomt. En heb je een kantoorpand dat het niet mogelijk maakt om deze huiselijke sfeer te creëren? Dan wordt het misschien tijd om te verhuizen. Het pand moet tenslotte wel bij je bedrijf en bedrijfscultuur passen!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.