E-learning: dé oplossing voor de leerbehoeften van organisaties

21 juli 2023 09:07

E-learning: dé oplossing voor de leerbehoeften van organisaties

Werknemers moeten een goede onboarding, nieuwe informatie én benodigde vaardigheden krijgen. Maar hoe kan dit het best? Met eLearning, een op maat gemaakte digitale leeroplossing.

Een optimale manier om kennis over te dragen

Werknemers hebben bij start vaak een breed scala aan vragen over leeroplossingen op het gebied van security, safety, duurzaamheid en compliance. Met behulp van een eLearning kan de onboarding van werknemers efficiënt verlopen. Zo kunnen zij de verkregen informatie uiteindelijk ook gemakkelijk overdragen.

Een op maat gemaakte eLearning wordt afgestemd op de specifieke kennis en unieke procedures, werkwijzen en instructies die binnen ondernemingen gelden. Ook kunnen generieke eLearning libraries worden benut voor domeinen waar veel kennisoverdracht en bewustwording vereist is.

E-learning gebruiken op een hybride manier

Een hybride aanpak kan ook een uitkomst bieden. Een op maat gemaakte eLearning die specifiek is toegesneden op het securitybeleid van de organisatie, gevolgd door korte microlearning modules uit een standaard security library die relevante thema’s bevatten zoals bijvoorbeeld ‘veilig omgaan met informatie’.

Vooruitstrevende werknemers kunnen eLearning combineren met een moderne, 'data driven & gamified' aanpak. Door medewerkers een eLearning programma aan te bieden met meerdere microlearning en korte kennisscans, kunnen ze gepersonaliseerd leren en tegelijkertijd resultaat en voortgang bewaken.

De implementatie van e-learning is het waard

Het ontwikkelen of aanschaffen van eLearning kost misschien wat, maar werknemers krijgen er aanzienlijk veel voor terug. Enkele stevige voordelen van eLearning zijn:

  • Ondersteuning van een extern en wereldwijd personeelsbestand: eLearning maakt een consistente levering van training mogelijk, ongeacht tijdzones, talen en locaties, wat vooral nuttig is voor werknemers die op verschillende locaties gevestigd zijn.
  • Analyse en tracking: eLearning biedt gedetailleerde analyse- en trackingmogelijkheden, waardoor ondernemingen de voortgang, prestaties en betrokkenheid van medewerkers kunnen volgen en de effectiviteit van hun trainingsprogramma's kunnen beoordelen.
  • Personalisatie: Met adaptieve leeralgoritmen kunnen werknemers aangepaste inhoud en aanbevelingen ontvangen op basis van hun individuele behoeften en vaardigheidsniveaus. Dit verbetert de leerervaring en vergroot de betrokkenheid.
  • Flexibiliteit: eLearning biedt flexibele trainingsmogelijkheden, waardoor werknemers op hun eigen gemak en tempo toegang hebben tot leermaterialen: perfect voor verschillende leerstijlen en agenda's.
  • Schaalbaarheid: eLearning kan gemakkelijk worden opgeschaald om een groot aantal werknemers te bereiken, wat vooral gunstig is voor werknemers die onderdeel zijn van een groeiend personeelsbestand.
  • Kostenbesparing: eLearning beperkt aanzienlijke kosten zoals reiskosten en gedrukte materialen. Hierdoor besparen ondernemingen geld én bieden ze tegelijkertijd hoogwaardige training aan de werknemers aan.
  • Continu leren: eLearning bevordert een cultuur van continu leren voor werknemers. Ze kunnen altijd en overal toegang krijgen tot bronnen en leermaterialen om hun vaardigheden bij te werken of nieuwe kennis op te doen. En dat op een verfrissende manier.

Met eLearning kunnen werknemers hun vaardigheden verbeteren, prestaties optimaliseren, risico's reduceren en zich snel aanpassen aan het veranderende zakelijke landschap. En dat is nu precies waar zij naar op zoek zijn. Bovendien draagt dit alles bij aan de groei en het succes van ondernemingen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.