Duurzame maatregelen treffen voor je bedrijfspand: de voordelen

10 november 2023 14:18

Duurzame maatregelen treffen voor je bedrijfspand: de voordelen

Isoleren, het nemen van zonnepanelen, triple glas: deze veranderingen kun je naast je woning, ook doorvoeren in je bedrijfspand. Het kan namelijk een boel voordelen opleveren als je jouw bedrijfspand gaat verduurzamen. Wat de voordelen daarvan zijn, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Besparen

Allereerst kun je natuurlijk flink besparen als je van plan bent om het bedrijfspand te verduurzamen. Zo kun je bijvoorbeeld het energieverbruik verminderen als je ervoor kiest om zelf energie op te wekken. Denk onder andere aan het nemen van zakelijke zonnepanelen: met zonnepanelen op het dak van je bedrijfspand kun je behoorlijk wat energie opwekken die je vervolgens direct zelf kunt verbruiken. Neem voor een aanbieder voor zakelijke zonnepanelen eens een kijkje op zonnegilde.nl.

Naast dat je met zonnepanelen kunt besparen, kun je natuurlijk ook besparen door andere verduurzamende maatregelen. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je bedrijfspand, waardoor je kunt besparen op stookkosten of kosten van de airco. 

2. Goed voor het milieu

Daarnaast is een duurzaam bedrijfspand ook goed voor het milieu. Door maatregelen te treffen waardoor je je eigen energie kunt opwekken of waardoor je kunt verminderen met de stookkosten, betekent het ook dat je hiermee de aardbol een handje helpt. Je hoeft namelijk minder energie en gas af te nemen van het net.

3. Toekomstbestendig

Het wordt steeds belangrijker om duurzame keuzes te maken, zowel in het dagelijkse leven als in het bedrijfsleven. Dit zal ook zeker in de toekomst zo doorgaan, aangezien we op deze manier de aarde kunnen helpen. Het is daarom belangrijk om keuzes te maken met het oog op de toekomst. Door het bedrijfspand te verduurzamen, maak je jouw bedrijf toekomstbestendig. Maar naast het verduurzamen van je bedrijfspand, komt er nog meer kijken bij het toekomstbestendig maken van je bedrijf. Zo moet je bijvoorbeeld ook nadenken over het verduurzamen van het wagenpark en de diensten die je levert.

4. Goed voor je imago

Een duurzaam bedrijfspand kan ook voordelig zijn voor je imago. Wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak hebt liggen, kun je eenvoudig laten zien aan de buitenwereld dat je aandacht schenkt aan het milieu. Vooral wanneer je ook diensten of producten levert die te maken hebben met het milieu, kan een duurzaam bedrijfspand niet achterblijven. 

5. Profiteren van subsidies

Als je van plan bent om verschillende maatregelen te treffen waarmee je jouw bedrijfspand kunt verduurzamen, is het goed om je te verdiepen in de verschillende subsidies. Er bestaan namelijk veel verschillende subsidies waar bedrijven in aanmerking voor kunnen komen als ze van plan zijn om hun bedrijfspand te verduurzamen. Door te profiteren van subsidies kun je weer flink besparen op de kosten.

6. Aantrekkelijk voor eventuele verkoop

Huizen die goed geïsoleerd zijn en zonnepanelen op hun dak hebben liggen, zijn vaak erg aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een woning. Dit geldt ook vaak bij bedrijfspanden die duurzaam zijn; mensen die op zoek zijn naar een bedrijfspand willen natuurlijk een toekomstbestendig bedrijfspand kopen waar al deze maatregelen al zijn getroffen. Mocht je dus ooit overwegen om jouw bedrijfspand te verkopen, dan kan het erg voordelig zijn als je deze al hebt verduurzaamd. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.