Drie voordelen van kwaliteit koffie op je werkplek

16 januari 2024 10:58

Drie voordelen van kwaliteit koffie op je werkplek

Een lange vergadering, een moeilijk telefoontje of een overleg met je collega’s: je kan wel een bakje koffie gebruiken. Helaas is de realiteit op veel werkplekken dat er vaak een koffieautomaat staat die niet al te lekkere koffie biedt. De koffie is slap, wordt snel koud en smaakt niet al te goed. Toch drinken veel werknemers de koffie toch maar, vanwege gebrek aan iets beters, maar dat kan toch beter? Fatsoenlijke koffie en een goed koffiezetapparaat kunnen hét verschil maken op de werkplek. In dit artikel zetten we drie redenen onder elkaar waarom investeren in goede koffie op jouw werkplek een verstandig idee is.

Hogere productiviteit en concentratie

Als er iets is waar koffie om bekend staat, dan is het de cafeïne boost die het geeft. Voor veel mensen is het om deze reden een vast onderdeel van de ochtendroutine en vaak ook het eerste wat werknemers doen als ze aankomen op werk: koffie pakken. Eerst koffie, dan volgt de rest. Met koffie in het systeem is bewezen dat mensen effectiever werken en zo een hogere productiviteit hebben dan als ze geen koffie op hebben. Ook is uit onderzoek gebleken dat koffie kan zorgen voor betere concentratie, wat best handig is als je belangrijk werk doet. Met goede koffie op de werkplek, zorg je als het ware voor effectievere en dus tevreden werknemers.

 

Een gezellige koffiecorner

We kennen het allemaal wel: een gezellig groepje kletsende collega’s bij het koffiezetautomaat. Het weekend wordt besproken, de werkdag wordt doorgenomen en de laatste ontwikkelingen op de werkvloer passeren in de gesprekken. Door het samen drinken van koffie zijn er vaste momenten op de dag waarop werknemers met elkaar kunnen bijpraten en kunnen ‘bonden’. De koffiecorner zorgt op deze manier voor extra sfeer op de werkplek. Zo kan het investeren in een goed koffiezetapparaat een goed idee zijn. Kies bij voorkeur voor een goede prijs- en kwaliteitverhouding van het koffiezetapparaat, zoals een Rocket Espresso machine kopen.

Visitekaartje van je bedrijf

Niet alleen je werknemers moeten kunnen genieten van goede koffie op de werkplek, ook voor klanten en toekomstige werknemers die je bedrijf bezoeken kan koffie een echt visitekaartje zijn. Een heerlijk kopje koffie aangeboden krijgen bij binnenkomst kan zomaar een beslissende eerste indruk maken. Kwaliteitskoffie maakt zo het verschil. In de koffiebranche kan je kiezen uit verschillende Espresso machine merken die jou kunnen helpen met het bieden van deze gastvrijheid.

 

 

 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.