Doe maar duurzaam; recycle je koffiedik!

1 september 2023 11:41

Doe maar duurzaam; recycle je koffiedik!

Een ondernemer met meerdere medewerkers op kantoor, heeft al snel een koffiebonen automaat staan. Maar met zo’n koffieautomaat heb je meteen ook te maken met extra afval in de vorm van koffiedik. Maar wist je dat koffiedik geen afval hoeft te zijn, maar een waardevolle grondstof dat gerecycled kan worden?

Koffiedik is rijk aan voedingsstoffen en kan worden gebruikt als compost en biobrandstof, maar bijvoorbeeld ook om er zeep, sneakers en schriften van te maken. Het recyclen van koffiedik is dus een eenvoudige manier om als bedrijf een bijdrage te leveren aan duurzaamheid.

Waarom is het recyclen van koffiedik belangrijk?

Het recyclen van koffiedik is belangrijk omdat het een manier is om je impact op het milieu te verkleinen. Koffiedik is een biologisch afbreekbaar materiaal, maar als het in de vuilnisbak belandt, kan het in de verbrandingsoven terechtkomen en CO2 uitstoten. Het recyclen van koffiedik helpt om dit te voorkomen en het milieu te beschermen.

300 miljoen kilo koffiedik per jaar

Als koffiedrinkend land, wordt in Nederland gemiddeld zo’n 4 kopjes koffie per dag gedronken. En dit levert een enorme grote hoeveelheid koffiedik op. In Nederland produceren we zo’n 300 miljoen koffiedik per jaar! En een groot gedeelte hiervan komt van bedrijven. Maar als we deze hoeveelheid gaan recyclen, levert dit een enorme CO2 besparing op. Elke kilo koffiedik dat wordt gerecycled, levert een besparing op van 775 gram CO2.

Hoe kun je koffiedik recyclen?

Er zijn een paar manieren om koffiedik te recyclen. Je kunt het zelf composteren, of je kunt het laten ophalen door een inzamelingsorganisatie. Als je zelf composteert, kun je het koffiedik in een compostbak doen of op de composthoop gooien. Het koffiedik zal na verloop van tijd verteren en voedingsstoffen afgeven aan de bodem. Je kunt het compost dan gebruiken om je planten te bemesten.

Maar als ondernemer zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om dit zelf te composteren. 

Wie zorgt er dan voor de inzameling?

Als koffieleverancier werkt Van Duijnen Koffie samen met een inzamelingsbedrijf en kun je als klant van deze dienst gebruik maken. Jij hoeft er alleen maar voor te zorgen dat het koffieafval in een aparte bak wordt verzameld. Voor het ophalen hiervan worden, afhankelijk van jouw wensen, afspraken gemaakt.  

Koffiedik inzamelen ook voor jou?

Het recyclen van koffiedik is dus een eenvoudige manier om je bedrijf duurzamer te maken en je impact op het milieu te verkleinen. Heb je dit nog niet geregeld? Neem gerust contact met ons op. We bespreken dan geheel vrijblijvend de mogelijkheden.

Rondebeltweg 34
1329 BB  Almere
036 – 538 78 21
customercare@vanduijnen.nl

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.