Diverse manieren om goederen te transporteren

1 maart 2022 14:52

Diverse manieren om goederen te transporteren

Tegenwoordig zijn er vele manieren waarop je als ondernemer jouw goederen kunt transporteren van en naar Nederland, waar ook steeds meer rekening wordt gehouden met duurzame initiatieven. Het is daarom ook van belang om je goed te verdiepen in de verschillende mogelijkheden om zo een manier van transport te vinden die het beste aansluit op jouw wensen en behoeftes. Welke mogelijkheden van transport zijn er en wat zijn de voor- en nadelen? Wij vertellen je graag meer over een aantal van deze mogelijkheden, om je zo een beter beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is.

Vervoer via de zee

De eerste manier om goederen te vervoeren is via de zee. Over dit type vervoer valt een hoop te vertellen, gezien het feit dat deze manier van transport vanwege COVID-19 een hele hoop ontwikkelingen heeft doorgemaakt. Wanneer jij toevalligerwijs in deze periode er een keer voor hebt gekozen om een opslagcontainer of een zeecontainer te huren en te vervoeren zal je dit hoogstwaarschijnlijk kunnen beamen. Sinds de uitbraak van COVID-19 is de prijs van containers namelijk met meer dan 500% gestegen. Deze prijsstijging had voornamelijk te maken met het feit dat er een tekort ontstond aan containers, onder andere omdat deze gedurende de afgelopen twee jaar op de verkeerde plekken (leeg) stil waren komen te liggen. Helaas zijn er signalen dat deze problemen pas in 2025 opgelost zullen zijn. Kies jij ervoor om goederen via zee te vervoeren, dan is dit een belangrijke factor om mee te nemen. Daarnaast zul je dit type vervoer altijd moeten combineren met transport via het spoor of de weg omdat je per schip niet alle plekken kunt bereiken.

Voordeel aan transport via zee is dat je grote hoeveelheden goederen kunt vervoeren, het relatief milieuvriendelijk is (er worden steeds meer duurzame initiatieven bedacht zoals emissieloze schepen en one-way containers), het relatief betaalbaar is en je de kosten kunt beperken door een container te delen met andere vervoerders of ondernemers. Ideaal wanneer je wat minder goederen te transporteren hebt, maar op deze manier wel een container kunt vullen.

Vervoer via de lucht

Is het voor jou van belang dat je vaak en snel goederen kunt vervoeren, dan is transport via de lucht een goede optie. Let er wel op dat ondanks dat deze manier van vervoer op regelmatige basis kan plaatsvinden, je dit type transport altijd moet combineren met vervoer via de weg of het spoor en dat er vaak sprake is van een gebrek aan informatie. Ondanks dit kiezen veel transporteurs voor dit type vervoer.

Vervoer via het spoor

Heb jij te maken met transport van grote en zware goederen, dan is vervoer via het spoor een geschikte optie. Door in dit geval vervoer via het spoor te verkiezen boven vervoer via de weg, ben je ook nog eens voordeliger uit. Nadeel is helaas wel dat je dit type vervoer moet combineren met andere type vervoer om uiteindelijk de eindbestemming te bereiken.

Vervoer via de weg

De laatste manier van transport die we zullen benoemen, is vervoer via de weg. Een groot nadeel van vervoer via de weg is helaas wel dat vanwege de hoeveelheid broeikasgassen welke het uitstoot, deze flink bijdraagt aan de milieuvervuiling én kan zorgen voor lange files. Het voordeel van vervoer via de weg is dat het snel is, relatief weinig investeringskosten kent en erg flexibel is.

Welk type vervoer sluit het beste aan bij jouw onderneming?

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.