Dit zijn de meest gekozen betaalmethodes voor een webwinkel

13 oktober 2021 16:27

Dit zijn de meest gekozen betaalmethodes voor een webwinkel

Ben je onlangs een eigen webshop begonnen? Gefeliciteerd! Je staat aan het begin van een mooi avontuur, namelijk het verkopen van jouw favoriete producten. Of je nu online diensten aanbiedt of fysieke producten; het hebben van een betaalmethode is verstandig om te implementeren in je webwinkel. Maar wanneer je online wilt verkopen heb je ook en checkout nodig, met betaalopties zoals creditcard, PayPal of achteraf betalen. Maar wat zijn nu fijne betaalmethodes om mee te starten? Dat lees je hieronder!

iDEAL

Een van de bekendste betaalmethoden webshop is iDEAL waarmee je als bedrijf je klanten veilig en gemakkelijk online laat betalen. Zo betaalt de klant direct vanaf zijn bankrekening via zijn eigen vertrouwde bankomgeving. Wanneer de consument de betaling heeft afgerond, zie jij dat als webshop direct terug in het betaaloverzicht. Naast de online betaling via de webwinkel, kun je ook met iDEAL een betaallink meesturen in bijvoorbeeld een e-mail. Zo ontstaat er een mogelijkheid voor de klant om achteraf te betalen. Je kunt de klant ook laten betalen met een QR-code. Deze code kun je zowel offline (op een kassabon, papieren factuur etc.) als online (webwinkel, scherm, betaalzuil, etc.) presenteren. 

Bancontact

In Nederland wordt veel gebruikgemaakt van iDEAL, maar wanneer je webwinkel in België is gevestigd dan is Bancontact de ideale online betaalmethode voor jouw onderneming. Vergelijkbaar met iDEAL, wordt de betaling bij Bancontact ook afgerond in de eigen internetbankierenomgeving. Zo verloopt het betaalproces via een beveiligde verbinding en kan de betaling niet worden teruggedraaid door de koper. Je kunt Bancontact aanvragen via een payment service provider waarbij je tevens kunt profiteren van extra betaalservices en andere betaalmethoden. Voeg bijvoorbeeld voor de Belgische klanten ook Payconiq by Bancontact toe aan je checkout, hiermee kunnen alle Bancontact betalingen met een QR-code gemakkelijk betaald worden.

AfterPay

Bij zowel de Nederlandse als de Belgische consumenten is AfterPay een veelgebruikte achterafbetaalmethode om aankopen te voldoen. Het gemak van iets kopen zonder meteen te betalen is vooral populair in de e-commerce en de fashionbranche. Het grote voordeel van deze betaalmethode is dat je niet afhankelijk bent van wanneer de consument betaalt, jij ontvangt als webshop wel direct het bedrag. De online-shopper kan met plezier wat bestellen en op een later moment terugbetalen, máár, wordt wel eerst goed gecontroleerd. Zo voert AfterPay een realtime risicocheck uit en nemen ze het volledige risico van wanbetaling op zich. Wanneer de bestelling is geaccepteerd, dan ben je dus gegarandeerd van uitbetaling van het bedrag. Bovendien maak je het je (toekomstige) klanten nog makkelijker om bij jou te shoppen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.