Dit zijn de kantoortrends van dit moment

9 augustus 2022 14:00

Dit zijn de kantoortrends van dit moment

Tijdens de pandemie moesten veel bedrijven nieuwe manieren bedenken om van veiligheid op de werkplek een topprioriteit te maken. Ze zijn op zoek naar manieren om de werkruimte veilig te maken en tegelijkertijd de bedrijfscultuur te behouden, een hoge productiviteit en efficiëntie te garanderen en werknemers het broodnodige gevoel te geven dat ze het goed deden. Veel kantoren hebben het moeilijk gehad om alle veranderingen van de afgelopen twee jaar bij te houden. Het is dus niet verwonderlijk dat de belangrijkste trends op het gebied van kantoor ontwerp ook zijn veranderd. Hoewel sommige van deze trends populair werden vanwege de pandemie, ontdekken veel kantoren dat door meer nadruk te leggen op flexibiliteit en een comfortabele omgeving. Ze houden ook van duurzaamheid en digitale technologie is beter voor de productiviteit. Een subtiele manier om een comfortabel kantoor te realiseren is door een fauteuil te hebben die werknemers comfort kan bieden, zodat ze langer kunnen werken zonder rugpijn.

Interessante kantoorindelingen maken

Modern design omvat flexibele ruimtes die gemakkelijk kunnen worden gewijzigd om te voldoen aan de behoeften van een personeelsbestand dat altijd verandert. De beste manier om je werknemers te laten samenwerken en als een team te laten werken, is ervoor te zorgen dat je ruimte kan worden gebruikt voor verschillende soorten interacties met collega's. Het is ook belangrijk om ruimtes te hebben die normaal niet in kantoren te vinden zijn, maar die functioneel zijn en de hele organisatie ten goede kunnen komen. Een van de manieren om dit te doen is door een mini-eethoek in te richten waar je een eetkamerset hebt waar medewerkers kunnen genieten van hun lunchpauzes. Het hebben van een eethoek is ongebruikelijk in een kantoor, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat werknemers zich op hun gemak voelen bij het nuttigen van hun maaltijden op kantoor.

Plaats pods in je kantoor

Naarmate meer bedrijven overstappen naar open kantoorplannen, worden flexibele werkruimten en lay-outs in 'pod'-stijl populairder. In tijden van sociaal isolement waren ze vooral nuttig. Maar zelfs in kantoren na een pandemie zijn ze een geweldige manier om een beetje privacy toe te voegen aan open ruimtes. Wanneer werknemers op kantoor zijn, zoeken ze vaak naar veilige en privé-werkplekken. Als mensen die vanuit huis werken weer naar kantoor komen en het aantal mensen op het personeelsbestand blijft veranderen, kunnen werknemers het gevoel hebben dat ze nog steeds dat gevoel van geïsoleerd willen zijn, zodat ze zich kunnen concentreren. Pods kunnen hierbij helpen. Veel van deze pods hebben kleine privé ruimtes waar je alleen of met een kleine groep kunt werken.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.