Dit zijn de beste tips voor een perfecte personeelsplanning

25 mei 2021 08:57

Dit zijn de beste tips voor een perfecte personeelsplanning

Bijna ieder bedrijf heeft er mee te maken: het inplannen van diensten voor medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven in de horeca, beveiliging, evenementen en de zorg. Een personeelsplanning is van groot belang om jouw medewerkers een goed beeld te geven van wanneer zij aan het werk moeten. Ben jij degene die zich bezighoudt met het maken van een personeelsplanning? Of je nu kiest voor het maken van een personeelsplanning in Excel of het gebruiken van een tool als Werktijden, er zijn veel mogelijkheden. Om een perfecte personeelsplanning te maken, zijn er een aantal tips die je in je achterhoofd kunt houden. Welke tips dit zijn lees je in dit artikel!

Zorg voor overzicht

Voordat je kunt beginnen met het maken van een goede personeelsplanning, is het belangrijk dat je een goed overzicht maakt. Het kan een goed idee zijn om een lijstje te maken waarop je alle medewerkers zet. Ook is het verstandig om hier gelijk bij te zetten wat de contracturen van deze medewerkers zijn. Door hier een goed overzicht van te hebben kun je alvast een idee opdoen over hoe je jouw medewerkers het beste kunt indelen.

Plannen voor lange termijn

Het is voor zowel jou als voor jouw medewerkers fijn als je weet waar je aan toe bent. Het is dus een goede tip om te plannen voor een lange termijn. Plan diensten in voor een langere periode, zodat jouw medewerkers hier alvast rekening mee kunnen houden. Door op een lange termijn te plannen voorkom je vaak dat jouw medewerkers niet kunnen werken, omdat ze dit al ver van tevoren weten. Uiteraard kun je nog wel het een en ander wijzigen in de planning indien nodig.

Houd rekening met de wensen van medewerkers

Je hoeft natuurlijk niet alles in te plannen naar de wensen van jouw medewerkers, maar het is wel goed om hier in een bepaalde mate rekening mee te houden. Dit zal namelijk zeker gewaardeerd worden door jouw medewerkers. Zo weten zij namelijk dat er rekening wordt gehouden met hen. Een goede tip is om er sowieso voor te zorgen dat jouw medewerkers voldoende rust krijgen.

Maak gebruik van makkelijke tools of software

Een personeelsplanning kun je tegenwoordig het beste digitaal maken. Alles op papier of in Excel zetten is namelijk een flinke opgave en dit kan bovendien ook chaotisch gaan worden na een tijdje. Een tool of software voor personeelsplanning is vaak een stuk makkelijker. Tegenwoordig zijn er diverse tools of software die jou erbij kunnen helpen om op een simpele manier de personeelsplanning te verzorgen. Het kan dus zeker een goed idee zijn om dit te overwegen, want het kan je veel tijd en moeite besparen. Meer weten over een goed werkende tool die jou kan helpen bij het maken van een perfecte personeelsplanning? Hier vind je meer informatie.

Deze bovenstaande tips zijn in ieder geval goed om te onthouden als je jezelf bezig gaat houden met de personeelsplanning. Besteed hier in ieder geval voldoende aandacht aan, want het maken van een personeelsplanning is van groot belang. Op deze manier creëer je namelijk duidelijkheid en weten jouw medewerkers goed wanneer ze aan het werk moeten.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.