Dit zijn de 5 beste kerstcadeaus voor je werknemers

9 oktober 2023 11:31

Dit zijn de 5 beste kerstcadeaus voor je werknemers

Het najaar is begonnen en de kerstdagen zijn alweer in aantocht, voor je het weet mag de kerstboom weer opgetuigd worden en kun je op zoek gaan naar leuke kerstcadeaus. Ook als ondernemer met personeel is het tijd om na te gaan denken wat je gaat geven aan je team als kerstgeschenk. Omdat je graag je werknemers wilt laten zien hoezeer je hun inzet waardeert, is het belangrijk om de juiste kerstcadeaus te geven. Wat wordt gewaardeerd en welke cadeaus vallen altijd in de smaak, hieronder vind je een aantal succesvolle suggesties.

Een keuzecadeau

Een keuzecadeau wordt steeds populairder om te geven, op die manier kunnen je werknemers zelf een keuze maken en kun je als werkgever niet snel de plank misslaan. Koop bijvoorbeeld een voucher waarmee in een speciale kerstwebshop gekozen kan worden uit verschillende soorten cadeaus. Nadeel aan een keuzecadeau, het is niet erg persoonlijk en het kan wat makkelijk over komen.

Een traditioneel kerstpakket

Ook een traditioneel kerstpakket bestaande uit eten en drinken, vaak met een bepaald thema, wordt nog steeds erg gewaardeerd onder werknemers. Kies bijvoorbeeld voor een box met heerlijke speciaal biertjes, kaas en tapas. Of kies een pakket uit met allerlei lekkernijen uit Italië met een goed fles wijn erbij. Wil je het wat persoonlijker maken, het is namelijk vaak ook mogelijk om zelf pakketten samen te stellen en dat is ideaal wanneer personen een bepaald dieet hebben of bijvoorbeeld geen alcohol drinken. Kerstpakketten zijn verkrijgbaar in diverse prijsklassen, waardoor er voor elke budget wel iets passends te vinden is.

Een non-food kerstpakket

Wil je liever geen traditionele kerstpakket geven, kies dan voor een non-food kerstpakket. Deze pakketen worden steeds populairder om te geven en kun je ook persoonlijk maken. Heb je bijvoorbeeld sportieve werknemers, stel een pakket samen met items zoals een gevulde rugzak met bidon, fitness tracker en handdoek. Wil je graag dat je werknemers even lekker kunnen ontspannen, kies dan voor een pakket gevuld met heerlijke geurkaarsen, fijne verzorgingsproducten en een luxe badjas.

Een persoonlijk kerstcadeau

Persoonlijke kerstcadeaus doen het ook altijd goed, je werknemers voelen zich hierdoor extra gewaardeerd omdat er vaak wat meer moeite voor is gedaan. Je kunt ervoor kiezen om een kerstcadeau te geven die past bij de persoonlijkheid, interesses of een bepaalde hobby die men heeft.

Een belevenis cadeau

Wil jij je werknemers verrassen met een niet tastbaar cadeau, geef dan een belevenis cadeau. Het maken van herinneringen is toch vaak waardevoller dan een tastbaar cadeau. Een goede optie is om gezamenlijk als bedrijf een activiteit te ondernemen, bijvoorbeeld een interessante workshop, een diner in een goed restaurant of een heerlijk dagje varen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een tegoedbon te geven zodat men hier zelf invulling aan kan geven.

Het belangrijkste bij het geven van een kerstgeschenk aan je team is dat er voldoende aandacht aan geschonken is, en hoe persoonlijker het geschenk, hoe meer het gewaardeerd wordt.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.