Dit is het belang van een schoon en fris kantoorpand

8 februari 2024 08:58

Dit is het belang van een schoon en fris kantoorpand

Kijk eens naar de verschillende ruimtes van je eigen woning. Het kantoor aan huis zal niet de kamer zijn, met de meest uitnodigende uitstraling. Vaak liggen er tal van stapeltjes met documenten op het bureau, slingeren er hier en daar losse oplaadkabels en vind je er uitpuilende dossierkasten. Wist je dat het impact kan hebben op je effectiviteit? De losse stapeltjes en paperassen leiden af bij het uitvoeren van je taken. Dat geldt ook voor een groter kantoorpand. Heb je het inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf al eens overwogen? Zij helpen je het kantoorpand van je onderneming schoon en fris te houden. In dit artikel lees je meer over het belang daarvan. 

Zet in op een verbetering van de werktevredenheid 

Laat kantoren schoonmaken bij EW Facility om hiermee te werken aan een verbetering van de werktevredenheid van collega’s. Een schoon en fris kantoor helpt je een professionele, uitnodigende en gezellige werkplek te creëren. Dit komt de effectiviteit van medewerkers ten goede en helpt hen dagelijks met meer plezier naar kantoor te komen. Niet alleen je eigen medewerkers hebben daar baat bij. Ook de eerste indruk van gasten, klanten en bijvoorbeeld zakenpartners zal verbeteren met de hulp van een schoonmaakbedrijf. Ontvang je hen in een rommelig en vervuild kantoor? In dat geval is de kans veel kleiner dat zij zaken met je zullen doen. 

Niet onbelangrijk is het effect van het regelmatig schoonmaken van een kantoor op de gezondheid van je medewerkers. In een vieze ruimte zullen zij veel sneller ziek worden; de kans op infecties groeit. Het schoonmaken van je kantoor helpt deze ziekteverwekkers snel te verwijderen. Een onnodig hoog ziekteverzuim onder je personeel kan op deze wijze voorkomen worden. 

Maak afspraken over het gebruik van een kantoorpand 

Niet alleen het inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf helpt je een kantoor schoon en fris te houden. Het helpt daarnaast om heldere afspraken te maken over de wijze waarop wordt omgegaan met het kantoor. Zorg er bijvoorbeeld voor dat medewerkers hun afval na de lunch zelf weggooien en bij voorkeur scheiden. Dat laatste draagt bij aan een maatschappelijk verantwoorde en duurzame manier van ondernemen. Steeds vaker ligt de focus van organisaties op het scheiden van afval om zo onnodige stromen van restafval tegen te gaan. Ook kun je afspreken om op vaste plekken binnen het kantoor te eten. Het maakt het onderhouden van het pand makkelijker. 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.