De voordelen van een bedrijfspand kopen voor ondernemers

16 januari 2023 13:24

De voordelen van een bedrijfspand kopen voor ondernemers

Als ondernemer heb je twee opties als het gaat om het vinden van een bedrijfspand; huren of kopen. De soort onderneming die je ondervindt kan leidend zijn in de keuze voor huren of kopen van je bedrijfspand. Hoewel voor sommige ondernemingen huren een verstandige optie lijkt, zitten er veel voordelen aan het kopen van je bedrijfspand. In deze blog zullen de voordelen en mogelijke nadelen van het kopen van een bedrijfspand voor ondernemers worden besproken.

Vergelijking tussen huren en kopen

Hoewel het huren van een bedrijfspand de meest voor de hand liggende optie is voor veel ondernemers, heeft het kopen van een bedrijfspand waarschijnlijk meer voordelen dan huren. Het huren van een bedrijfspand betekent dat u een vaste huurprijs betaalt voor een bepaalde periode, terwijl het kopen eigendom geeft over het bedrijfspand. Als je eigendom hebt over het bedrijfspand, kun je de waarde van het pand verhogen door investeringen te doen. Denk hierbij aan goede isolatie, meer ruimte creëren of investeren in een plissé gordijn kunststof kozijn. Als je eigenaar bent van het bedrijfspand, is het ook mogelijk om het gedeeltelijk te verhuren en zo je investering terug te verdienen.

Voordelen kopen van een bedrijfspand

Het kopen van een bedrijfspand heeft meerdere voordelen:

  • Het eerste voordeel is dat een eigendom een investering is waaruit u op lange termijn winst kunt behalen. Middels de mogelijkheden om te verhuren aan andere bedrijven of door investeringen te doen in het bedrijfspand waardoor het uiteindelijk meer waard wordt.
  • Andere voordelen van het kopen van een bedrijfspand zijn dat het je vrijheid geeft om je pand naar eigen wens aan te passen. Denk hierbij aan de inrichting van het bedrijfspand in de gewenste huisstijl. Het geeft de mogelijkheid om het bedrijfspand zodanig aan te passen dat de ultieme ‘bedrijfsoase’ wordt gecreëerd.

Het kopen van een bedrijfspand is een goede investering, maar voordat de juiste beslissing gemaakt kan worden, moeten de nadelen vergeleken worden met de voordelen.

Nadelen kopen van een bedrijfspand

Tegenover de voordelen van het kopen, staan er ook nadelen tegenover. Het kopen van een eigen bedrijfspand is een aanzienlijke investering waarvoor vaak de financiële middelen nodig zijn. Dit kan betekenen dat je een groot gedeelte van je spaargeld moet investeren of een lening moet afsluiten. Hierbij komen ook nog eens kosten die gemaakt worden voor het onderhoud van het pand. Ook moet er rekening gehouden worden met eventuele verhuur- en onroerendgoedbelastingen die betaald moeten worden. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van de grootte en locatie van het pand.

Alternatieven

Naast het huren en kopen van een bedrijfspand zijn er ook alternatieve opties voor ondernemers met betrekking tot het vinden van hun bedrijfspand. Hieronder valt het delen van een bedrijfspand met andere ondernemers. De zoektocht naar een gedeeld bedrijfspand is vrij simpel. Door middel van een zoekopdracht kun je op een gemakkelijke wijze panden vinden waar andere ondernemers op zoek zijn naar mensen om de kosten van het pand mee te verdelen. Zo kan iedereen een stukje van het bedrijfspand gebruiken tegen een betaalbare prijs. Houdt wel rekening met nadelen die samenhangen met het delen van je bedrijfspand, zoals minder privacy, gebruik van gemeenschappelijke ruimtes en geen invloed op de inrichting van het pand.

Conclusie

Hoewel het huren van een bedrijfspand een goedkope en gemakkelijke optie is, biedt het kopen van een bedrijfspand meerdere voordelen voor ondernemers. Een van de voornaamste voordelen is het verhogen van de waarde en mogelijkheden tot terugverdienen door het verhuren van ongebruikte ruimte. Ook het inrichten naar eigen wens is een voordeel dat voor veel mensen een doorslaggevende factor zal zijn. Als er te weinig financiële middelen ter beschikking zijn of geen grote investering gemaakt wil worden in een bedrijfspand, is het altijd mogelijk om te kijken naar huur opties of het delen van een bedrijfspand.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.