De leukste decoratie voor op kantoor

23 september 2020 16:17

De leukste decoratie voor op kantoor

Een kantoor is een plek waar gewerkt moet worden, maar het moet ook een ruimte zijn die prettig is om in te zijn. Zo is het belangrijk dat er genoeg ramen zijn waardoor er voldoende daglicht binnenkomt en een mooi interieur is ook niet onbelangrijk. Het interieur van een kantoor kan grote invloed hebben op de prestaties van de medewerkers. Het interieur moet bijvoorbeeld niet heel druk zijn waardoor de medewerkers constant afgeleid zijn of waardoor het moeilijker is om vrij te bewegen. Het interieur moet rust en warmte uitstralen. Maar hoe maak je een kantoorruimte wat huiselijker, terwijl het toch zakelijk blijft? Onze tip hiervoor: kantoorplanten.

Kantoorplanten

Wil jij jouw kantoorruimte een echte boost geven? Schaf dan een aantal mooie kantoorplanten aan en geef de ruimte meer sfeer. Kantoorplanten zien er niet alleen mooi uit, maar hebben ook nog een praktische functie. Zo hebben planten een positieve invloed op de kwaliteit van de lucht. Mede hierdoor zorgen kantoorplanten ervoor dat de productiviteit van werknemers omhooggaat. Naast de uitstraling van kantoorplanten zijn er dus nog genoeg redenen om planten in jouw kantoorruimte te plaatsen! Je kunt kiezen voor grote kantoorplanten. Deze zijn tevens ideaal voor het opvullen van lege hoeken, maar kun je ook mooi naast een eiland bureaus plaatsen. Je kunt tevens met planten ook een afscheiding maken tussen eilanden. Er zijn namelijk hoge, dunne, langwerpige plantenbakken waar hoge en dichte planten in staan. Dit is ideaal om meer rust en privacy te creëren in een wat drukker kantoor.

Zet ze op het bureau

Wil je liever niet beginnen met grote kantoorplanten? Dan zijn er ook genoeg kleinere planten die geschikt zijn voor op kantoor. Deze kun je bijvoorbeeld in de vensterbank plaatsen, maar ook op de bureaus of op de lunchtafel. Onze tip: vergeet niet om de planten regelmatig water te geven. Hierdoor blijven zij mooi groen en zullen zij niet meteen afsterven. Er zijn veel mensen die dit toch vergeten, ben jij hier een van? Dan kun je kiezen voor planten die niet zoveel water nodig hebben of je haalt bloempotten die de planten zelf water geven. Deze moet eens in de zoveel tijd bijvullen.

Vergeet je medewerkers niet

Het is voor de medewerkers belangrijk dat het kantoor een prettige ruimte is om in te werken, maar stort je niet compleet op het interieur waardoor je de medewerkers vergeet. Wanneer je dat doet gaan de middelen het doel voorbij. Geef je medewerkers ook een beetje extra aandacht met bijvoorbeeld nieuwe bedrijfskleding. Er is veel bedrijfskleding waar je uit kunt kiezen. Ga je voor een T-shirt of gaat jouw voorkeur toch uit naar een nette polo? Doe wat inspiratie op via deze site en zorg ervoor dat niet alleen jouw kantoor er goed uitziet, maar ook jouw werknemers!

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.