Combinatie Empack, Automation en Logistics & Distribution succesformule

21 april 2017 20:00

Combinatie Empack, Automation en Logistics & Distribution succesformule

Op 5 & 6 april 2017 vond voor het eerst de combinatie van de vakbeurzen Empack, Automation en Logistics & Distribution plaats in Brabanthallen ’s-Hertogenbosch. Door deze unieke combinatie kregen bezoekers een update van de totale keten: van verpakken tot logistiek en de automatisering hiervan. Ruim 8.300 verpakkings-, automatiserings- en logistieke professionals hebben een bezoek gebracht aan deze twee onmisbare dagen.

Na succesvolle edities in Brussel, Helsinki, Madrid, Malmö, Stockholm en Zurich heeft Logistics & Distribution dit jaar voor het eerst haar intrede gemaakt in Nederland. Gedurende twee beursdagen hebben gerenommeerde partijen als SSI Schäfer, Pacoma, Neopost, Slimstock, ARCO en Dataction de bezoekers op Logistics & Distribution kunnen informeren over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van material handling & transport systems, distribution, IT en e-logistics. 43% van de bezoekers geeft aan van plan te zijn om een product/dienst aan te schaffen naar aanleiding van hun bezoek.

Tijdens deze eerste editie was het seminarprogramma over innovaties en de laatste trends goed bezocht. Bezoekers konden hun kennis verbreden op het gebied van e-commerce, voorraadoptimalisatie, last mile solutions en magazijn & veiligheid. Onderwerpen als ‘stoom je supply chain klaar voor 2020’ en ‘de 5 trends voor e-commerce logistiek 2017’ gaven bezoekers een blik in de toekomst met nieuwe informatie voor hun eigen onderneming. In de demo area konden bezoekers zien hoe een aanrijdbeveiligingssysteem van de toekomst eruitziet, hoe je snel, efficiënt en veilig handmatig kunt wikkelen en hoe robots een zelfstandig denkvermogen krijgen. 59% van de bezoekers zegt de volgende editie terug te komen.

Exposanten en bezoekers hebben tijdens Logistics & Distribution gebruik kunnen maken van de nieuwste marketingtechnologie. Bezoekers konden door middel van een chip in hun badge digitaal informatie verzamelen door hun badge langs een sticker op de stand van de gewenste exposant te halen. Bezoekers kregen aan het einde van de beursdag een mail met daarin alle gescande informatie. Exposanten kregen op hun beurt na afloop van de beurs een overzicht van bezoekers die hun sticker hadden gescand. 65% van de bezoekers gebruikte deze technologie om extra informatie te vergaren.

De volgende editie van Logistics & Distribution vindt plaats op 3 & 4 april 2019 in Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch. Door het daverende succes van deze editie, zal ook de editie in 2019 gelijktijdig plaatsvinden met Empack en Automation.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.