Cloud spend: wat is het en wat is het belang van een goed inzicht?

28 juli 2023 13:01

Cloud spend: wat is het en wat is het belang van een goed inzicht?

Binnen een bedrijf werk je met veel documenten, apps, en gegevens. Het is voordelig om deze op één plek te hebben en toegankelijk voor de betrokkenen. Dit doe je in de cloud en een goed inzicht in de cloud spend is daarbij van groot belang. Wij vertellen je over de ins en outs hiervan; wat is cloud spend? Wat zijn de voordelen van werken in de cloud en hoe stap je gemakkelijk over op een cloud-first strategie? Vragen waar je in dit artikel antwoord op krijgt en je je zo goed voorbereid op een overstap naar het gebruik van cloudservices. Lees snel verder en ontdek de pluspunten van de cloud! 

Wat is cloud spend?

In het dagelijks leven heb je vaak te maken met de cloud. Veel foto’s en belangrijke documenten sla je op in de cloud (als Google Drive of op iCloud). Zo kun je deze gemakkelijk terugvinden en ben je niet afhankelijk van één computer of locatie. Als ondernemer maak je binnen je bedrijf ook gebruik van cloudservices als Microsoft Azure of Amazon Web Services (AWS). Cloud spend omvat de totale kosten die je hier aan besteedt. Als je ze niet goed in de gaten houdt, kunnen deze hoog oplopen. Een goed inzicht in je spend cloud is dan ook van groot belang.

Wat zijn de voordelen van werken in de cloud?

Voor we bespreken wat een goed inzicht van de cloud spend voor je onderneming kan betekenen, leggen we je de voordelen van het werken in de cloud uit. Tegenwoordig is hybride werken volledig geïntegreerd in de werkomgeving. Toegang tot bedrijfsdocumenten is daarom vanaf elke locatie nodig. Via een cloudservice zijn deze op elke plek te vinden voor iedereen met toegang. Daarnaast kun je veilig aan de slag in een beveiligde omgeving waar ook back-ups worden gemaakt zodat je deze nooit meer verliest.

Wat zijn de voordelen van een goed inzicht?

Met het gebruik van cloudservices kun je binnen het IT-budget flink kosten besparen, maar zouden deze ook kunnen oplopen als je het inzicht hierin verliest. Een goed overzicht in de cloudservices waar je over beschikt is dus een must en kan een tijdrovende en lastige klus zijn. Laat je daarom goed informeren over wat een goed inzicht in je cloud spend kan betekenen voor jouw bedrijf. Zo voorkom je bijvoorbeeld onverwachte en onnodige kosten. Daarnaast houdt je met een duidelijk overzicht van je cloudservices de ontwikkelingen van een aanbieder in de gaten en kun je inspelen op mogelijke problemen. 

Hoe stap je over op de cloud?

Het overstappen naar een cloud-first strategie is niet binnen een dag gebeurd. Documenten moeten worden verplaatst, het hele bedrijf moet op de hoogte worden gesteld, en zich aanpassen aan het nieuwe beleid. Bij deze cloud migratie kun je de hulp inschakelen van een professioneel bedrijf als Crayon. Migratie-experts helpen je bij het veilig overstappen naar cloudservices en zorgen ervoor dat je de kosten zo laag mogelijk kan houden.

Zoals je hebt gemerkt, zitten er vele voordelen aan het werken in de cloud en is een goed inzicht in je cloud spend van groot belang. Met een cloud-first strategie heb je al je belangrijke documenten op één plek en zijn ze overal beschikbaar voor jou en je werknemers. Om zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van deze cloudservices zorg je voor een goed inzicht in je cloud spend. Daarmee voorkom je onnodige kosten en speel je goed in op eventuele problemen. Dus, bereid je goed voor op deze cloud migratie; zo haal je alles uit het werken in de cloud! 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.