Bynder-oprichter en CEO Chris Hall draagt stokje over aan ‘Software veteraan’ Bert van der Zwan

18 oktober 2019 10:59

Bynder-oprichter en CEO Chris Hall draagt stokje over aan  ‘Software veteraan’ Bert van der Zwan

Bynder, marktleider in Digital Asset Management (DAM), stelt Bert van der Zwan aan als nieuwe Chief Executive Officer. Van der Zwan (57) zal vanaf 1 november het stokje overnemen van de huidige CEO en oprichter Chris Hall, die toe zal treden tot de Raad van Commissarissen. In die rol kan Hall zich volledig concentreren op het uitbouwen van de visie, en zorgen dat de kenmerkende ambitie en cultuur in stand blijft.

Chris Hall (40) startte Bynder in 2013, en heeft de organisatie in zes jaar uit laten groeien tot 325 medewerkers, met meer dan 1600 klanten en kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Boston, Londen, Barcelona, Dubai, en San Mateo.

Wat begon als zolderkamer start-up met grootse dromen, is in zes jaar uitgegroeid tot een realiteit met kantoren in zes verschillende landen en een team van honderden ‘Byndies’, aldus Hall. ‘De cijfers laten één aspect van die periode zien, het daadwerkelijk meemaken is een magische ervaring geweest. Intens, geweldig, en erg persoonlijk. Alle Byndies hebben tegen de natuurwetten in iets unieks en fantastisch gebouwd: een organisatie die zich van underdog naar category leader heeft gevochten. Recentelijk hebben we nieuwe functionaliteiten gelanceerd, die de start markeren van onze nieuwe product roadmap. Deze volgende, spannende groeifase vraagt om iemand met het track record van Bert aan de knoppen. Samen met Jeff Horing en Arco van Nieuwland blijf ik als commissaris nauw betrokken bij Bynder. Daar zit ik in een betere positie om de strategie te waarborgen en te zorgen dat we ook in deze fase onze visie, ambitie en cultuur behouden. 

Software-veteraan Bert van der Zwan wordt de nieuwe CEO van Bynder. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in het realiseren van groei bij softwarebedrijven. Hij stond onder andere als Senior Vice President aan het roer bij WebEx, was CEO bij Twinfield, Managing Director bij Unit4 en is momenteel CEO bij het financiële softwarebedrijf Onguard. Sinds zijn aanstelling in 2016 heeft hij Onguard getransformeerd van een niche-speler in creditmanagement naar een toonaangevende speler in Fintech.

“Bynder is één van de grootste succesverhalen uit de Nederlandse tech-scene,” vertelt van der Zwan. “Dat heb ik - net als iedereen in deze industrie - met veel interesse gevolgd. Chris en zijn team hebben ervoor gezorgd dat Branding in tijden van de digitale revolutie op de kaart staat als het belangrijkste onderscheidend vermogen voor organisaties. De SaaS-oplossing, in combinatie met een duidelijke visie, heeft Bynder de marktleider van dit segment gemaakt. Ik ga al mijn energie en ervaring inzetten om deze dominante positie te verstevigen en verder te vergroten.”

Over Bynder
Bynder is de snelste manier om digitale bestanden professioneel te beheren. Het prijswinnende platform voor digital asset management (DAM) biedt marketeers een slimme manier om grafische bestanden, video’s en documenten te vinden en delen.

Bynder staat bekend om de user-experience en heeft tot op heden ruim 500.000 brandmanagers en 1.500 organisaties waaronder Puma, Spotify and Icelandair geholpen bij het creëren, delen en organiseren van hun digital content in de cloud.

Bynder werd in 2013 opgericht en is uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met ruim 325 medewerkers en wereldwijd zeven kantoren, verspreid over Nederland, de Verenigde Staten, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. Voor meer informatie, kijk op www.bynder.com of volg Bynder op Twitter via @bynder.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.