“Bruggenbouwers tussen oude en nieuwe generaties”

29 juni 2022 08:46

“Bruggenbouwers tussen oude en nieuwe generaties”

In een familiebedrijf komt de bedrijfsopvolging onvermijdelijk een keer aan de orde. Zulke gevoelige en moeilijke kwesties worden vaak uitgesteld, maar verdienen juist tijdig de aandacht. ONS helpt daarbij met een duidelijke aanpak. Een goede voorbereiding neemt soms jaren in beslag. Startend vanaf de verkennende gesprekken, maar ook het positie innemen door de nieuwe generatie en het geruisloos overnemen van de bestaande relaties. ONS slaat met haar expertise een brug tussen de oude en nieuwe generatie: “We staan voor een professionele, persoonlijke benadering en lange termijn relatie. Dat kan bij familiebedrijven meerdere decennia beslaan.”

Wat ga je doen na je pensioen?

Accountant en financieel planner Coen Huberts: “Als ondernemer begin je idealiter ongeveer tien jaar voor je pensioen met de voorbereidingen van je bedrijfsoverdracht. Er komt veel op je af. Is de opvolger capabel genoeg? Hoe communiceer je de overdracht naar de andere kinderen of familieleden? Wat ga je na je pensioen doen en hoe voorkom je als nieuwe eigenaar dat je ouders nog dagelijks op het bedrijf komen? Soms wil de nieuwe generatie een andere bedrijfsstructuur introduceren. Hoe kun je dit succesvol doorvoeren? Wij staan ondernemers hierin bij. Met de direct betrokkenen zorgen wij voor een transparant proces om voor alle betrokkenen verrassingen te voorkomen.”

Emoties in het familiebedrijf

In de hechte familieband schuilt een grote kracht en tegelijkertijd een zekere kwetsbaarheid. Fiscaal jurist en mediator Miranda Lenting: “Daar waar emoties hoog oplopen, is het belangrijk om emotionele barrières te doorbreken. Sterke emoties laat je immers niet zomaar los. Van ONS als adviseur wordt inlevingsvermogen en sociale vaardigheden gevraagd, maar ook onpartijdigheid en onafhankelijkheid. Wij kennen onze klant. Dit samen met onze fiscale en juridische kennis, maakt dat wij een totaalconcept kunnen bieden.”

Persoonlijk contact

Een persoonlijke benadering zorgt voor een optimale advisering. “Het intermenselijk contact met onze klanten is binnen ons kantoor erg belangrijk. We kennen onze klanten en hun achtergronden van binnen en van buiten. Daarbinnen houden we rekening met de historie, de wensen en de toekomstmogelijkheden van onze relaties. Onze bedrijfsnaam is dan ook geen afkorting, maar een naam die staat voor ‘ons’, voor samen met elkaar en samen met de klant”, vertelt fiscaal jurist Herold van Vessem. 

ONS Elst (GLD)
Nieuwe Aamsestraat 90
6662 NK Elst
Telefoon 0481-37 11 11
E-mail elst@ons.nl
www.ons.nl

Tekst: Mathilde Lentjes // Fotografie: Jacques Kok

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.