Billtrust neemt Order2Cash, Europese leverancier van B2B financiële software uit Nederland, over

15 februari 2022 15:56

Billtrust neemt Order2Cash, Europese leverancier van B2B financiële software uit Nederland, over

Overname breidt wereldwijd bereik voor AR-automatisering verder uit en B2B Geïntegreerde Betalingen Leider  

Billtrust (NASDAQ: BTRS), een leider op het gebied van B2B-debiteuren (AR) automatisering en geïntegreerde betalingen, heeft vandaag aangekondigd dat het in Nederland gevestigde Order2Cash heeft overgenomen, een toonaangevende B2B order-to-cash platformprovider. De overname volgt op de aankoop van iController in oktober 2021, waardoor de Europese voetafdruk van het bedrijf, de wereldwijde aanwezigheid en het vermogen om zijn innovatieve Business Payments Network (BPN) uit te breiden, worden verbreed.

Al meer dan 20 jaar streven beide bedrijven een vergelijkbare visie na om B2B-betalingen voor zijn klanten te stroomlijnen en te versnellen. Nu krijgen die klanten toegang tot een breder platform van SaaS-modules en een wereldwijd B2B-betalingsnetwerk in een tijd waarin het van cruciaal belang is om debiteuren digitaal te transformeren om de cashflow te maximaliseren. Order2Cash's zakelijke klantenbestand, wereldwijde interoperabiliteits mogelijkheden en gevestigde verbindingen met meer dan 70 B2B- en B2G e-invoicing netwerken zullen bpn's bereik verbreden om volledig compliant en veilige e-invoicing te leveren in meerdere markten. Als een open netwerk dat kopers en leveranciers ondersteunt, waardoor zowel crediteuren- als debiteurenplatforms facturen, betalingen en overschrijvingsgegevens kunnen uitwisselen, levert BPN facturen aan meer dan 170 toonaangevende crediteurenportals (AP).

"We zijn verheugd om Frank Hoekstra, Marco Eeman en het Order2Cash-team te verwelkomen in de Billtrust-familie," zei Steve Pinado, Billtrust President. "Deze strategische overname sluit perfect aan bij ons groeiplan om wereldwijd uit te breiden met bedrijven die complementaire expertise, gedeelde waarden en lokale marktaanwezigheid bieden. Ons EU-team telt nu meer dan 100 leden, bedient meer dan 700 klanten en versnelt onze wereldwijde expansie."

"Namens ons Order2Cash-team zijn we verheugd om te combineren met Billtrust, een echte marktleider en innovator," zei Frank Hoekstra, CEO van Order2Cash. "Sinds 2000 werken we eraan om de digitale transformatie van AR snel en eenvoudig te maken en tegelijkertijd B2B-facturering en betalingen te stroomlijnen. Billtrust biedt ons een geweldige kans om onze gezamenlijke commerciële en industriële ervaring te benutten en alle klanten meer toegang te bieden tot een wereldwijde markt. Onze samenwerking zorgt ervoor dat we de snelheid en kwaliteit van de dienstverlening kunnen blijven bieden die nodig is om te opereren in het digitale landschap van vandaag."

Het Order2Cash-team zal blijven opereren vanuit Nederlandse locaties in Amsterdam en Joure, evenals kantoren in Krakau, Polen en New York City, VS.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.