Beveilig je bedrijf: waar moet je op letten?

27 september 2019 09:37

Beveilig je bedrijf: waar moet je op letten?

Een inbraak kan grote gevolgen hebben voor je bedrijf: financiële schade en soms zelfs tijdelijke bedrijfsstilstand. Goede inbraakpreventie is daarom essentieel en vaak ook een eis van de verzekering. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld goede sloten, maar de eisen van verzekeraars gaan vaak verder. Daarom moeten, ook kleinere bedrijven, goed nadenken over welke technologieën ze inzetten en welke beveiligingspartner dit gaat uitvoeren. In dit artikel geven we 5 tips waar je op moet letten als je beveiliging wilt, die past bij jouw manier van ondernemen.

1. Houd te allen tijde controle over je beveiliging

Een eerste en belangrijkste overweging zou moeten zijn hoe gemakkelijk het beveiligingssysteem door alle gebruikers te bedienen is. Alle systemen die op markt zijn bieden de basisfunctionaliteiten die je zou verwachten, maar kunnen deze beveiligingssystemen zich ook aanpassen aan jouw operationele behoeften? Dan moet je verder kijken dan het gebruik van het traditionele on-site, aan de muur gemonteerde paneel, en een systeem zoeken waarmee je op afstand controle heeft. Met het STANLEY Interactive-systeem kunnen bedrijven bijvoorbeeld op afstand deuren vergrendelen en ontgrendelen of het systeem in-/uitschakelen, meldingen ontvangen en geautomatiseerde acties instellen. Dus waar gebruikers zich ook bevinden, ze worden op de hoogte gebracht van mogelijke veranderingen en kunnen onmiddellijk actie ondernemen.

2. Vraag professioneel advies voor de installatie

De keuze voor een partner in beveiliging is minstens zo belangrijk als de technologie zelf. Van advies tot installatie: je wilt een professionele partner die weet waar hij het over heeft. Bovendien eisen veel verzekeraars niet zomaar een beveiligingssysteem, maar eisen ze veelal een BORG-gecertificeerd systeem. Om hieraan te voldoen, zal een adviseur eerst de locatie onderzoeken om kwetsbare punten te identificeren en daar een Programma van Eisen voor te maken. Vervolgens zal een gespecialiseerde en gecertificeerde monteur een systeem installeren en instellen dat geschikt is voor de beveiligingsbehoefte en de beste dekking biedt voor zwakkere plekken.

3. Maak jezelf onaantrekkelijk voor indringers

Veel inbrekers maken gebruik van gelegenheid. Zichtbare afschrikmiddelen, zoals sirenes of flitsers, zullen potentiële indringers laten zien dat het gebouw geen gemakkelijk doelwit is, zodat ze minder snel toegang proberen te krijgen. Het activeren van een luide sirene vestigt ook de aandacht op een pand, en een indringer zal daarom eerder vluchten als een sirene alarm slaat.

Maar goede beveiliging bestaat niet alleen uit elektronische oplossingen. Een goed beveiligingsplan is een samenhangend geheel van Organisatorische-, Bouwkundige- en Elektronische maatregelen. Daarom brengen onze beveiligingsexperts een volledig advies uit. Het is en blijft tenslotte maatwerk. Bij bouwkundige aspecten kun je denken aan goed hang- en sluitwerk, maar ook compartimenteren is belangrijk. In dit geval worden de meest attractieve zaken extra beveiligd, zodat het niet snel is mee te nemen. Gebruik van een mistgenerator (geïnstalleerd door STANLEY Security en gekoppeld aan ons inbraaksysteem) is in dit geval soms ook al afdoende als meeneem-beperkende-maatregel.  Zo weet je met een advies van STANLEY Security op zak, dat aan alle zwakke punten is gedacht.

4. Versterk de eerste verdedigingslinie

Het vroegtijdig detecteren van indringers vergroot de kans om ze van gedachten te doen veranderen. Er zijn hier twee belangrijke componenten: deur-/raamcontacten en bewegingssensoren. Contacten detecteren wanneer een beveiligde deur of raam wordt geopend. Bewegingssensoren detecteren beweging in het pand. Wanneer deze apparaten ongeautoriseerde activiteit detecteren, zal het beveiligingssysteem bepaalde acties activeren. Afhankelijk van het systeem en de diensten die hieraan gekoppeld zijn, kan dit een luide sirene zijn, een sms-melding worden gestuurd, of onze BORG-erkende STANLEY Security meldkamer (PAC 3) kan worden ingelicht.

5. Schaalbare beveiligingssystemen

Wanneer een bedrijf groeit, verandert de beveiligingsbehoefte. Er zullen waarschijnlijk meer geavanceerde functionaliteiten nodig zijn, bijvoorbeeld het toevoegen van camerabeveiliging aan een bestaand inbraaksysteem. Hiermee kan visuele verificatie plaatsvinden, bewijs worden verzameld maar ook toegangscontrole geregeld worden. Bij STANLEY Security zijn systemen schaalbaar en flexibel, zodat deze altijd met bedrijven mee kunnen groeien en kunnen voorzien in veranderende beveiligingsbehoeften.

STANLEY Security

STANLEY Security is al ruim 20 jaar actief in beveiliging van het Nederlandse MKB. Wij combineren de nieuwste beveiligingstechnieken met een scherp inzicht in de daadwerkelijke beveiligingsbehoefte en oplossingen op maat. Het zijn onze mensen die daarbij het verschil maken, elke keer opnieuw. Benieuwd of jouw beveiliging voldoende veiligheid biedt en voldoet aan de eisen de jouw verzekering? Vraag dan nu een gratis en vrijblijvende beveiligingscheck aan.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.