Bedrijfsmagazine: jouw bedrijf in de spotlight

4 maart 2024 08:30

Bedrijfsmagazine: jouw bedrijf in de spotlight

Van lifestyle-magazines tot modebladen en van tijdschriften over reizen tot vakbladen; het aanbod van magazines is groot. Er is dan ook altijd wel een magazine waar je met plezier even doorheen bladert. Even een klein me-time momentje.

Om even lekker te ontspannen, lezen mensen een magazine dan ook vaak met aandacht. Dat is dan ook precies de reden waarom magazines effectief kunnen zijn om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Dit kunnen advertenties in bestaande bladen zijn, maar een eigen bedrijfsmagazine behoort ook zeker tot de opties. Helaas wordt deze optie vaak vergeten. 

Aandacht voor bedrijfsmagazine

Een eigen magazine drukken biedt de kans om op een unieke manier je klanten te informeren en tegelijkertijd te vermaken. Een bedrijfsmagazine wordt dan ook minder gezien als reclame en hierdoor aandachtig gelezen. Lezers voelen zich na het lezen van een bedrijfsmagazine meer verbonden met het bedrijf. Het voordeel hiervan is dat deze klanten loyaal zijn en dus minder snel naar een concurrent zullen gaan. Dát is natuurlijk precies wat je wilt.

Bewaargehalte

Het succes van je tijdschrift wordt bepaald door de invulling ervan. Succesvolle bedrijfsmagazines zijn persoonlijk en inspireren de lezers. Plaats dan ook niet te veel advertenties en stockfoto’s in je magazine en besteed echt aandacht aan elementen waarom de doelgroep het tijdschrift zou bewaren. Hierbij kan je denken aan persoonlijke verhalen, recepten, tips of puzzels. Door het bewaargehalte van je magazine te vergroten, is de kans groter dat het magazine meerdere malen én door verschillende mensen wordt gelezen. Een groter bereik dus.

Natuurlijk is het ook belangrijk om je magazine in topkwaliteit te laten afdrukken. Hoogwaardige magazines blijven namelijk langer op tafel liggen en belanden uiteindelijk in de kast in plaats van in de prullenbak.   

Verbind je personeel

Het plezier en de effectiviteit van een bedrijfsmagazine gaat verder dan alleen communicatie naar je klanten. Het is ook een zeer effectief om te zorgen dat je personeel op de hoogte is van ontwikkelingen in het bedrijf. Daarnaast kan ook de bedrijfscultuur worden versterkt door deze tastbaar te maken met persoonlijke verhalen achter de missie, visie en de mensen van het bedrijf. Wanneer een intern bedrijfsmagazine goed wordt ingevuld kan het de onderlinge verbondenheid van je medewerkers vergroten en de werksfeer positief beïnvloeden.  

Op zoek naar een deskundige en betrokken drukkerij voor jouw bedrijfsmagazine? Bij De Groot – grootsgedrukt.nl zorgen wij dat jouw magazine in topkwaliteit wordt gedrukt en gebonden. Met slechts een paar klikken kan je jouw bedrijfsmagazine of ander drukwerk online bestellen via de webshop.

Zuidzijde 131-133
2977 XE Goudriaan

Telefoonnummer: +31 (0)183 58 33 33
Email: info@grootsgedrukt.nl

de groot logo

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.