Baunat, gamechnager in de diamantbusiness opent showroom in Londen

10 augustus 2020 11:13

Baunat, gamechnager in de diamantbusiness opent showroom in Londen

Diamantjuwelier BAUNAT breidt uit, en opent haar eerste showroom in Groot-Brittannië. De showroom bevindt zich op Brook Street 84 in Mayfair, een van de meest luxueuze wijken van Londen. De showroom is open tijdens kantoortijden en enkel te bezoeken op afspraak. Naast Londen, zijn er showrooms in Antwerpen, Amsterdam, Düsseldorf, Genève, Zürich, Parijs, Hongkong en Mumbai.

We verkochten al wel online aan de Britten, maar het werkt toch efficiënter om ook lokaal zichtbaar te zijn. Uitbreiden naar de UK stond al een tijdje op onze wishlist en we zijn dankbaar en trots dat we ondanks de corona crisis gewoon door blijven groeien” , aldus Steven Boelens, founder van BAUNAT.

Londense smart buyers

Met meer dan 8,9 miljoen inwoners is Londen de grootste stad van de Europese Unie. Uitbreiding naar Londen biedt een enorme groeipotentie voor BAUNAT. Boelens: “Er wordt veel gespendeerd in Londen, onder andere veel aan luxegoederen. Maar ook dáár wordt de consument steeds kritischer. De consument van nu wil een betaalbare kwaliteit zonder concessies te doen op design, service en kwaliteit. En laat dan nou net de ‘smart buyer’ doelgroep zijn waar BAUNAT zich op richt”

Vertrouwen

Consumenten worden steeds behendiger in het vergelijken van aanbieders en het achterhalen van informatie, bijvoorbeeld over diamantkwaliteit en/of bijbehorende prijzen. BAUNAT verkoopt 70% online (en 30% via de showrooms) Steven: “Als online business is het essentieel om het vertrouwen van de klant te winnen.” Een onafhankelijk platform als Trustpilot kan daarbij extra vertrouwen creëren. Maar ook het fysiek aanwezig zijn in een land helpt bij het bouwen aan naamsbekendheid en vertrouwen van de consument. “We denken dat de nieuwe showroom in Londen een perfecte aanvulling is voor BAUNAT”

https://www.baunat.com/

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.