Aldo Verbruggen over de advocatuur en het belang van liefdadigheidswerk

25 oktober 2023 14:00

Aldo Verbruggen over de advocatuur en het belang van liefdadigheidswerk

Lumen Lawyers

Lumen Lawyers is een niche advocatenkantoor, gevestigd in Amsterdam, dat zich heeft gespecialiseerd in ondernemingsstrafrecht, fiscaal sanctierecht, compliance en integriteit. Het overgrote deel van de dossiers die door het kantoor wordt behandeld, heeft betrekking op financieel-economische strafzaken. Dergelijke zaken kunnen complex van aard zijn en vereisen een effectieve juridische verdediging.

Lumen Lawyers onderscheidt zich door een klant- en oplossingsgerichte benadering. De werkwijze vangt aan met een grondige analyse en de formulering van een SMART-doelstelling, waarin de cliënt zich kan vinden. Daarnaast wordt een op maat gemaakte strategie bepaald, die tot het afgesproken resultaat leidt. De innovatieve denkwijze leidt er niet zelden toe dat buitengerechtelijke oplossingen worden gevonden en tijd- en geldrovende procedures worden vermeden.

Geconfronteerd met een onderzoek dat betrekking heeft op financieel-economische delicten, vertrouwden veel vooraanstaande bedrijven en hun management op de deskundigheid van Lumen Lawyers om hun zaak adequaat te behandelen. Doorgaans bleek dat vertrouwen gerechtvaardigd.

De ondernemingsstrafrechtadvocaat

Sinds januari 2020 is Aldo Verbruggen werkzaam vanuit zijn kantoor Lumen Lawyers en biedt hij ondersteuning aan cliënten bij complexe juridische vraagstukken. Zijn specialisme ligt in het rechtsgebied ondernemingsstrafrecht, waarin hij al vele financieel-economische zaken succesvol heeft behandeld.

Hij heeft een rijke ervaring in high profile zaken, gesteund door zijn loopbaan als voormalig officier van justitie. Ook in die functie was hij gespecialiseerd in het ondernemingsstrafrecht en bekleedde diverse managementposities binnen het Openbaar Ministerie.

Als advocaat heeft hij uitgebreide kennis in internationale fraude- en milieuzaken, zowel in de rechtszaal als bij schikkingsprocessen. Tevens adviseert hij internationale bedrijven en hun bestuurders op het gebied van compliance en corporate governance. Zijn werk wordt ook internationaal erkend. Zo werd hij voor de achtste keer op rij erkend als een van de beste in zijn vakgebied door het gezaghebbende Chambers.

Daarnaast doceert hij regelmatig aan onderwijsinstellingen en is hij een veelgevraagd spreker op seminars en congressen, waar hij lezingen geeft op het gebied van ondernemingsstrafrecht. Ook is hij auteur van meerdere publicaties en boeken, waaronder het boek ‘Onderneming en strafbaar feit’ (gepubliceerd door Sdu in 2017).

Corporate Social Responsibility

Met het kantoor, en ook persoonlijk, zet Aldo Verbruggen zich in voor liefdadigheidswerk. Hij heeft meerdere goede doelen gesteund en een sterk gevoel voor sociale verantwoordelijkheid.

Hij heeft verschillende niet-gouvernementele organisaties (NGO's) zowel financieel als juridisch geleid en gesteund. Zijn specifieke aandacht gaat uit naar NGO's die zich richten op het beschermen van de rechten van jongeren, waarbij hij hun juridische zaken vaak kosteloos behandelt.

Hij is bijvoorbeeld meer dan een decennium voorzitter geweest van de stichting Friends for Life Kenia. Deze organisatie verstrekt studiebeurzen aan Keniaanse jongeren. De beurzen stellen jongeren in staat om hun onderwijs en opleiding voort te zetten, ongeacht hun financiële situatie. Hierdoor krijgen ze de kans om hun academische en professionele ambities na te streven en hun toekomstperspectieven te verbeteren. “Onderwijs is de beste remedie tegen armoede. Door een opleiding te bieden kunnen mensen op een waardige manier hun eigen positie verbeteren.”

Aldo Verbruggen zegt hierover: “Het is van cruciaal belang om een bijdrage te leveren aan de samenleving. In plaats van de vraag ‘Waar heb ik recht op?’, staat de relevantere vraag centraal ‘Wat kan ik bijdragen?’. In een tijd waarin tolerantie niet altijd vanzelfsprekend is, ligt de nadruk op het tonen van medeleven en begrip voor de minder bevoorrechten.” Ook in de toekomst zal hij NGO’s en andere initiatieven blijven steunen.

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.