Advocatenkantoor Ploum en procesfinancier Liesker Procesfinanciering gaan samenwerking aan

6 februari 2020 15:57

Advocatenkantoor Ploum en procesfinancier Liesker Procesfinanciering gaan samenwerking aan

Full-service advocatenkantoor Ploum en Liesker Procesfinanciering, marktleider in de Nederlandse rechtsmarkt op het gebied van procesfinanciering, gaan een strategische samenwerking aan. Doel van de alliantie is dat klanten van Ploum procesfinanciering voortaan makkelijker en tegen scherpere voorwaarden kunnen inzetten als financieringsinstrument om de kosten verbonden aan grote rechtszaken – een bedrijfsvreemd risico - af te dekken. Beide partijen zien vooral mogelijkheden voor samenwerking bij de financiering van kartelschadezaken en grote commerciële claims.

Waar het internationaal al wel gebeurt, is het een primeur in de Nederlandse rechtsmarkt dat een advocatenkantoor en een procesfinancier een alliantie aangaan. De samenwerking houdt onder meer in dat klanten van Ploum versneld door het financieringstraject worden geleid zodat zij al binnen één maand weten of hun zaak kan worden gefinancierd. Na een succesvol doorlopen financieringstraject kunnen zij vervolgens tegen gereduceerd tarief, gebruikmaken van procesfinanciering. Michel Jacobs, partner bij Ploum advocaten: “In onze sector is procesfinanciering nog steeds een relatief nieuw financieringsinstrument. Terwijl het juist bij de omvangrijke zaken een zeer effectief en strategisch instrument is om bedrijfsvreemd risico verantwoord af te dekken. Dankzij deze samenwerking kunnen wij onze huidige en toekomstige klanten deze vorm van financiering tegen aantrekkelijker voorwaarden voorleggen. Vanwege het full-service karakter van ons kantoor zien wij een grote toegevoegde waarde om als procesadvocaat voor klanten van Liesker aan de slag te gaan.”

Structurele toename kartelschadezaken en grote claims

Sara Liesker, Managing Director Liesker Procesfinanciering: “Net als Ploum zien wij al jaren een structurele toename in het aantal omvangrijke rechtszaken. Daarbij gaat het vooral om kartelschadezaken en grote commerciële claims. In lijn daarmee ontvangen wij ook steeds meer bedrijfsmatige aanvragen voor de financiering daarvan. Door de handen ineen te slaan met Ploum kunnen we zowel MKB bedrijven als corporates veel gerichter en efficiënter van dienst zijn en staan alle neuzen na een succesvol doorlopen financieringstraject dezelfde kant op. Dat is bij dit soort zaken van groot belang.”

Over Liesker Procesfinanciering

Liesker Procesfinanciering, gevestigd in Breda en opgericht in 2011, richt zich op de financiering van kansrijke claims, zowel van particulieren als bedrijven, met een minimale waarde van € 250.000. De behandeling van de procedure vindt plaats door externe advocaten(kantoren), veelal op basis van een fixed fee. Bij winst van de zaak worden de proceskosten voldaan uit de opbrengst en ontvangt Liesker een fee van gemiddeld 30% van het resterende bedrag. Bij verlies worden de proceskosten door Liesker voldaan en blijft de indiener van de claim gevrijwaard van kosten. Het merendeel van de zaken die Liesker financiert betreft zakelijke geschillen. Liesker is marktleider in de Nederlandse rechtsmarkt en de enige partij die procesfinanciering op grote schaal toepast in de praktijk. www.liesker-procesfinanciering.nl 

Over Ploum

Ploum, Rotterdam Law Firm is een onafhankelijk full service advocaten- en notarissenkantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Het kantoor is actief in heel Nederland met een sterke internationale focus. Ploum heeft alle relevante juridische kennis en ervaring in huis om organisaties te kunnen adviseren.

Klanten ervaren het voordeel van een full service kantoor waar teamoverschrijdend wordt samengewerkt met behoud van het karakter, de benaderbaarheid en de aantrekkelijke prijzen van een middelgroot kantoor. Het bedrijf staat bekend om zijn eigentijdse stijl en een Rotterdamse mentaliteit: no-nonsense en praktisch, gericht op bruikbare en duurzame oplossingen. „Clienten willen in heldere taal horen wat de beste oplossing is. De ondernemersoplossing. De oplossing die werkt in de praktijk en vertrouwen geeft voor de toekomst“. Meer informatie is beschikbaar op de website www.ploum.nl 

terug

Reacties op dit artikel

Reactie plaatsen? Log in met uw account.

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.